HITAN RAZGOVOR PREDSEDNIKA JERMENIJE I BELORUSIJE! Lukašenko pobesneo: Nismo imali vojne isporuke za Azerbejdžan
Aleksandar Lukašenko, Foto: Profimedia

HITAN RAZGOVOR

HITAN RAZGOVOR PREDSEDNIKA JERMENIJE I BELORUSIJE! Lukašenko pobesneo: Nismo imali vojne isporuke za Azerbejdžan

Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova

Objavljeno:

Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan pozvao je beloruskog kolegu Aleksandra Lukašenka kako bi ga detaljno obavestio o situaciji u Nagorno-Karabahu posle eskalacije sukoba.

Lukašenko je u razgovoru demantovao informacije da je Minsk u poslednjih šest meseci imao vojne isporuke za Azerbejdžan.

- Predsednici su razmotrili socijalno-ekonomsku i političku situaciju u Belorusiji i Jermeniji. Armen Sarkisjan je podrobno informisao beloruskog lidera o situaciji u Nagorno-Karabahu.

Predsednik Jermenije je tokom razgovora pokrenuo i pitanje koje forsiraju neki resursi o navodnim nedavnim vojnim isporukama iz Belorusije u Azerbejdžan.

- U razgovoru je jasno odgovoreno na fejk informaciju - u poslednjih pola godine nije bilo nikakvih vojnih isporuka ni Azerbejdžanu ni Jermeniji - navodi se u saopštenju iz Minska.

Situacija u Nagorno-Karabahu

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.