OVO JE LEPOJKA KOJA JE ZARAZILA TRAMPA: Fatalna je, sve se desilo na TOM KOBNOM LETU
Houp Hiks, Foto: AP / Andrew Harnik

U FOKUSU

OVO JE LEPOJKA KOJA JE ZARAZILA TRAMPA: Fatalna je, sve se desilo na TOM KOBNOM LETU

Hiks je putovala avionom sa Trampom na njegovu predizbornu debatu sa demokratskim kandidatom Džoom Bajdenom i snimljena je kako izlazi iz letelice bez maske

Objavljeno:

Nakon što je ustanovljeno da je jedna od njegovih najbližih saradnica Houp Hiks pozitivna na korona virus, saopšteno je da su američki predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija Tramp takođe pozitivno testirani na virus i da se nalaze u karantinu.

Hiks je putovala avionom sa Trampom na njegovu predizbornu debatu sa demokratskim kandidatom Džoom Bajdenom i snimljena je kako izlazi iz letelice bez maske. Postavljaju se pitanje koliko je još ljudi u administraciji, kao i onih koji su prisustvovali debati u Ohaju, bilo izloženo virusu?

KO JE BIO NA LETU?

MSNBC je sastavio listu putnika koji su se nalazili u avionu kojim su Tramp i Hiks leteli do Ohaja. Prema saznanjima ove televizije, na letu su bile Trampove ćerke Ivanka i Tifani, Ivankin suprug i predsednikov savetnik Džared Kušner, Trampovi sinovi Donald Džunior i Erik, koji je bio u pratnji supruge Lare.

Od članova predsedničke administracije na kobnom letu su bili član Predstavničkog doma SAD Džim Džordan, američki savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen, Trampov advokat Rudi Đulijani, šef kabineta Bele kuće Mark Medouz, američka tužiteljka, televizijska ličnost i Trampova savetnica Kimberli Gilfojl, savetnik Derek Lajons, šef Trampove izborne kampanje Bil Stepijen, savetnik Džejson Miler, portparolka Bele kuće Kejli Makenani i njena pomoćnica Gabi Hurt, zamenik šefa osoblja Bele kuće za komunikacije Den Skavino i savetnik Stiven Miler.

Potencijalno je izložen i Džo Bajden koji je sa Trampom delio binu na debati u utorak uveče, ali je verovatno da je bio previše udaljen od njega da bi mogao da se zarazi.

Svi kontakti Trampa, Melanije i Hiks, za sada jedina tri potvrđena slučaja iz Bele kuće, biće u narednim danima testirani i praćeni.

Svetska zdravstvena organizacija navodi da je potrebno u proseku pet do šest dana da osoba nakon zaraze korona virusom počne da pokazuje simptome zaraze, ali da je moguće da se simptomi pojave i unutar 14 dana. "Gardijan" piše da je Hiks najverovatnije počela da se oseća loše u sredu.

Ko je Houp Hiks?

Houp Hiks, koja je kao tinejdžerka počela da se bavi manekenstvom, izabrana je 2017. godine za v.d. direktora komunikacija Bele kuće, nakon otpuštanja Entonija Skaramučija sa ove pozicije. Dugogodišnja je prijateljica Ivanke Tramp, a karijeru je počela kao PR Trampove organizacije, nakon čega se pridružila novinarskom timu tokom njegove kampanje.

Ostavku je podnela već sledeće godine nedugo nakon što je svedočila pred odborom Kongresa SAD u istrazi o navodnoj umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine, mada je poricala da je njena ostavka imala bilo kakve veze sa tim što je tokom ispitivanja odbila da odgovori na nekoliko pitanja.

U Belu kuću se početkom ove godine, ovoga puta kao savetnica predsednika Trampa i saradnica njegovog zeta Džereda Kušnera.

- Niko nije posvećeniji primeni agende predsednika Trampa od Houp Hiks. Uzbuđeni smo zbog njenog povratka u tim - rekao je tada Kušner.

Iako nije imala iskustvo u politici ni komunikacijama, Hiks je uspela da izgradi poseban odnos Trampom, koji je bio spreman i da prihvati neke njene argumente. Mediji je opisuju kao Trampovu “emotivnu podršku”, i navode da se ona tretira više kao član predsednikove porodice nego službenica.

Izvori bliski administraciji kažu da je Hiks uspela da opstane kao jedna od Trampovih saradnika sa najdužim stažom zahvaljujući tome što ne privlači pažnju javnosti.

Autor kontroverzne knjige "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće" Majkl Vulf pisao je da je Hiks na službenom putu peglala Trampove pantalone dok su one još bile na njemu, kao i da je njena ljubavna veza bila povod za brojne tračeve u Beloj kući.

Navodno se dugo govorkalo o tome da je Hiks u vezi sa oženjenim članom administracije, ali se na kraju ispostavilo da je u pitanju razvedeni Rob Porter, Trampov savetnik i advokat.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.