2 LADE PREŽIVLJAVAJU AZERBEJDŽANSKE PROJEKTILE: O ovom granatiranju priča ceo svet! IZLAZE IZ DIMA NAJNORMALNIJE
Lada, ilustracija, Foto: Printskrin Twitter/@BabakTaghvaee1

NEVEROVATAN SNIMAK

2 LADE PREŽIVLJAVAJU AZERBEJDŽANSKE PROJEKTILE: O ovom granatiranju priča ceo svet! IZLAZE IZ DIMA NAJNORMALNIJE

U ovom snimku, za razliku od svih koji smo gledali prethodnih dana, nema žrtava i razaranja

Objavljeno:

Sukob Jermenije i Azerbejdžana ušao je u šesti dan, a obe zemlje svakodnevno objavljuju snimke na kojima se vidi raketiranje neprijateljskih položaja, obaranje letelica, i uništavanje vojne opreme.

Veruje se da je više od 1.000 ljudi do sada stradalo u sukobima, a Jermenija je objavila snimke na kojima se vidi kako snage Azerbejdžana navodno gađaju gradove i sela u Nagorno-Karabahu.

U ovom snimku, za razliku od svih koji smo gledali prethodnih dana, nema žrtava i razaranja. Šta više, snimak je postao hit na internetu je na njemu čak dve "lade" preživljavaju azerbejdžanske projektile.

Na snimku se vidi kako, na svega metar, od automobila sve odleće u vazduh, ali vozač nastavlja da tutnji dalje kao da se ništa nije dogodilo. Odmah potom još jedan projektil udara, i pravi rupu na putu, ali je lada već daleko.

Koji sekund kasnije kamere su snimile novu eksploziju, a potom iz dima izleće "niva", takođe neoštećena i nastavlja da krstari drumom.

Podsetimo, enzije u Nagorno-Karabahu porasle su kada je kada je Jermenija u nedelju oborila dva helikoptera i tri drona.

Jermenija je prvobitno optužila komšije da su granatirale civilne položaje, a sukobi su se ubrzo rasplamsali i rezultovali pogibijom civila i vojnika sa obe strane.

Odnosi između dve nekadašnje sovjetske republike zategnuti još od 1991. godine kada je jermenska vojska okupirala Nagorno-Karabah, teritoriju koju je međunarodna zajednica priznala kao deo Azerbejdžana.

Konfliktu se ne još ne vidi kraj, a donete su četiri rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i dve Generalne skupštine UN u kojima se straži hitno povlačenje jermenskih trupa sa te teritorije Azerbejdžana, koju većim delom nastanjuju Jermeni. Nagorno-Karabah se jednostrano otcepio od Azerbejdžana, ali nije međunarodno priznat kao država.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.