Amerika ima pravo na NOVAC OD SNOUDENOVE KNJIGE!
Snoudenov advokat nije odgovorio na zahtev za komentar, prenosi Rojters., Foto: Printscreen

Snouden

Amerika ima pravo na NOVAC OD SNOUDENOVE KNJIGE!

Ministarstvo pravde je u saopštenju navelo da je federalni sud u Virdžiniji presudio u korist prava vlade na naknadu za svaku buduću zaradu od Snoudenove knjige koja je predmet tužbe

Objavljeno:

Sjedinjene Američke Države imaju pravo na više od 5,2 miliona dolara prihoda od knjige koju je objavio bivši saradnik Nacionalne bezbednosne agencije Edvard Snouden.

foto: Giphy

Ministarstvo pravde je u saopštenju navelo da je federalni sud u Virdžiniji presudio u korist prava vlade na naknadu za svaku buduću zaradu od Snoudenove knjige koja je predmet tužbe.

Snoudenov advokat nije odgovorio na zahtev za komentar, prenosi Rojters.

Američka vlada je prošle godine tužila Snoudena koji se nalazi u Rusiji, zbog objavljivanja knjige “Trajni dosije”, koja, kako tvrdi, krši ugovore o neobjavljivanju informacija koje je potpisao kad je radio za NSA i CIA. Sjedinjene Države nisu blokirale objavljivanje Snoudenove knjige, već su zatražile sav prihod od prodaje knjige.

U knjizi od koje je zaradio više miliona dolara, otkriva kako je vlada SAD stvorila sistem masovnog nadzora. Snouden, koji godinama živi u Rusiji, zaradio je 4,2 miliona dolara od prodaje knjige i autorskih prava.

Njegovi govori, kojih je bilo više od 50, u proseku su plaćani po 18.000 dolara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.