HAOS U ATINI: Đaci izašli na ulice zbog prenatrpanih učionica, policija ih zasula suzavcem (VIDEO)
Kratkotrajni sukobi izbili su u blizini zgrade parlamenta u centralnom delu Atine, nakon što su učenici, kojima su se pridružili i neki studenti, bacili nekoliko molotovljevih koktela na pripadnike organa reda, Foto: Printskrin

PRIDRUŽILI IM SE I STUDENTI

HAOS U ATINI: Đaci izašli na ulice zbog prenatrpanih učionica, policija ih zasula suzavcem (VIDEO)

Dva učesnika protesta, starosti 17 i 20 godina, uhapšeni su zbog uznemiravanja javnosti, a nije prijavljeno da ima povređenih

Objavljeno:

Grčka policija upotrebila je suzavac kako bi rasterala nasilne demonstracije učenika srednjih škola i sindikata nastavnika, koji su bojkotovali nastavu zbog prenatrpanosti u učionicama u uslovima pandemije.

Kratkotrajni sukobi izbili su u blizini zgrade parlamenta u centralnom delu Atine, nakon što su učenici, kojima su se pridružili i neki studenti, bacili nekoliko molotovljevih koktela na pripadnike organa reda.

Dva učesnika protesta, starosti 17 i 20 godina, uhapšeni su zbog uznemiravanja javnosti, a nije prijavljeno da ima povređenih.

Nekoliko stotina ljudi, uključujući i studente i nastavnike iz srednjih škola, uzelo je učesća na protestima, koji su uglavnom bili mirni.

Grupe srednjoškolaca tvrde da su mnoge učionice u državnim školama prenatrpane.

Sindikat nastavnika u srednjim školama želi da broj đaka u učionicama bude ograničen na 15, kao i da se zaposli veći broj profesora i higijeničara. Vlada tvrdi da odeljenja u školama u proseku broje 17 učenika.

Porast novozaraženih u Atini

Grčke vlasti su zabrinute zbog skorašnjeg porasta broja novozaraženih, uglavnom u prestonici. U Grčkoj je danas zabeleženo 411 novih slučajeva COVID-19, od toga 272 u širem području Atine, i dva smrtna slučaja od posledica ove bolesti.

Ukupan broj zaraženih korona virusom od početka pandemije u Grčkoj iznosi 18.886, a broj smrtnih slučajeva od posledica COVID-19 393.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.