BRUTALNI SNIMCI SA RATIŠTA: Jermenija objavila video kako artiljerijom uništava vojnu tehniku Azerbejdžana!
Rat, Nagorno-Karabahu, Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/ԶԻՆՈՒԺ MEDIA

SAMO ZA ONE SA JAČIM SRCEM

BRUTALNI SNIMCI SA RATIŠTA: Jermenija objavila video kako artiljerijom uništava vojnu tehniku Azerbejdžana!

Jermensko Ministarstva odbrane je navelo da su tokom dana vođene žestoke borbe na jugu i severu regiona Nagorno-Karabaha

Objavljeno:

Ministarstvo odbrane Jermenije objavilo je video napada na položaje azerbejdžanskih oružanih snaga.

Kako je navedeno, jedna od jedinica Armije odbrane Karabaha izvodi kontraofanzivu i zauzima borbeni položaj neprijatelja, dok istovremeno artiljerija uništava vojnu tehniku.

Jermensko Ministarstva odbrane je navelo da su tokom dana vođene žestoke borbe na jugu i severu regiona Nagorno-Karabaha.

To ministarstvo je istaklo da je suparnička azerbejdžanska strana pretrpela velike gubitke danas u ljudstvu i u tehnici.

Podaci zvaničnog Jerevana navode da je 130 azerbejdžanskih vojnika poginulo, a 200 ranjeno.

Kada se radi o tehnici, uništeno je 29 tenkova i oklopnih transportera, ali i 3 TOS jedinica, 11 Smerč jedinica i 11 dronova.

Isto tako istaknuto je i da je Turska poslala pomoć Azerbejdžanu.

Tako je Erbas A400M-180 turskog ratnog vazduhoplovstva poleteo iz Ankare u 14.50 časova i sleteo u bazu Erzincan u 15.40 časova.

Oružane snage Azerbejdžana uništile su rezervne snage jermenske vojske koje su došle da pomognu jedinicama koje učestvuju u borbenim dejstvima, javlja azerbejdžanski Sputnjik pozivajući se na pres-službu Ministarstva odbrane zemlje.

"Naše jedinice otkrile su i uništile rezervne snage koje pristižu u pomoć", saopštilo je azerbejdžansko Ministarstvo.

"Imamo samo jedan uslov, potpuno, bezuslovno i neodložno povlačenje oružanih snaga Jermenije sa naše zemlje. Ako vlada Jermenije prihvati ovaj uslov, sukobi će prestati, prestaće prolivanje krvi", rekao je predsednik Ilham Alijev nakon posete ranjenim vojnicima u bolnici.

Alijev je istakao da Azerbejdžan "želi da ponovo uspostavi teritorijalni integritet, to radi i to će raditi", prenela je televizija.

Azerbejdžanske diplomate su nešto ranije stavile do znanja Minsk grupi, formiranoj pri OEBS-u, da je Baku odlučan da se bori.

Sve dok "ne vidimo jasno da su jermenske snage napustile Azerbejdžan, nastavljamo sa našom legitimnom vojnom operacijom", navelo je azerbejdžansko predstavništvo pri OEBS-u.

Azerbejdžanska strana smatra da je bezuslovno povlačenje jedini način da "sadašnja generacija Jermenaca izbegne velike gubitke u ljudstvu".

Sa druge strane oružane snage Nagorno-Karabaha uništile su sistem teških raketnih lansera tipa TOS-1A azerbejdžanskih oružanih snaga koji nose zapaljive aerosolne bojeve glave, saopštila je danas predstavnica jermenskog ministarstva odbrane Šušana Stepanijan.

"U toku su teške borbe i lokalne jednice Nagorno-Karabaha uzvraćaju po položajima napadača. Likvidiran je veliki broj neprijateljskih vojnika i uništeno naoružanje, uključujući sistem teških raketnih lansera tipa TOS-1A azerbejdžanskih oružanih snaga koji nose zapaljive aerosolne bojeve glave", navela je Stepanijanova, preneo je TASS.

Kontraofanziva jermenskih snaga: Azerbejdžanci beže!

Jermeni su objavili video snimak svog kontranapada na liniji fronta.

Na pomenutom snimku se vidi kako pripadnici azerbejdžanskih oružanih snaga beže.

Pogledajte snimak ispod!

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje. Baku i Jerevan se međusobno optužuju za početak borbenih dejstava.

U Jermeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opšta mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas.

Međunarodna zajednica danima poziva na razgovore o okončanju višedecenijskog sukoba dve bivše sovjetske republike.

Azerbejdžan, zemlja turskog govornog područja čiji su stanovnici pretežno šiiti, traži vraćanje pod njegovu kontrolu Nagorno-Karabaha, većinski naseljenim Jermenima hrišćanske veroispovesti, čije otcepljenje 1991. međunarodna zajednica nije priznala.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.