Oni su Eskobaru otvorili put: Kako su dva sitna kriminalca promenila planetarno tržište droge (VIDEO) (GIF)
Foto: Public

Od Slučajnog susreta do istorije

Oni su Eskobaru otvorili put: Kako su dva sitna kriminalca promenila planetarno tržište droge (VIDEO) (GIF)

Davne 1974. godine dvojica mladih Amerikanaca susreli su se u zatvoru u Konektikatu. Bili su sitni kriminalci, ali su njihovi planovi bili - gigantski
Objavljeno: 10:38h

Prvi od njih bio je Džorž Jung, danas jedan od najpoznatijih trgovaca drogom u Americi, ali tada samo mali ulični diler. Osuđen je na četvorogodišnju kaznu zatvora nakon što je policija u prtljažniku njegovog automobila pronašla veliku količinu marihuane.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Strpali su ga u ćeliju zajedno s Karlosom Lederom, mladim Amerikancem kolumbijskog porekla, osuđenim zbog krađe automobila, a njihov susret je presudno uticao na američko tržište droge.

- Pokušavao je da nađe način kako da transportuje kokain iz Kolumbije i ljude koji će ga prodavati u SAD, a onda sam se pojavio ja, izjavio je je Jung za “Frontlajn”, sajt američkog javnog servisa PBS i dodaje: - Bilo je to kao brak sklopljen u raju, ili u paklu, na kraju.

foto: Giphy

- Jung je znao kako da prokrijumčari drogu avionom, Leder je imao kontakte u Kolumbiji, piše u knjizi “Narkonomija” Tom Vejnrajt, bivši šef dopisništva lista “Ekonomist” u Meksiko Sitiju. U to vreme, malo ko je konzumirao kokain u Americi, ali će se to promeniti nakon izlaska Ledera i Junga iz zatvora, 1976. godine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.