PREKO 15.000 ZARAŽENIH ZA JEDAN DAN: Francuska premašila pola miliona inficiranih od početka epidemije
Prekoračen broj od ukupno pola miliona zaraženih, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ ALESSANDRO DI MEO

KORONA BUKTI U FRANCUSKOJ

PREKO 15.000 ZARAŽENIH ZA JEDAN DAN: Francuska premašila pola miliona inficiranih od početka epidemije

U odnosu na četvrtak, broj preminulih povećao se za čak 150

Objavljeno:

Korona je baš uhvatila zalet u Francuskoj. Za 24 sata u ovoj zemlji je zabeleženo preko 15.000 inficiranih. Tako je ujedno prekoračen broj od ukupno pola miliona zaraženih.

U odnosu na četvrtak, broj preminulih povećao se za čak 150. Od toga, umrlo je 55 pacijenata u bolnicama, dok preostalih 95 preminulih predstavlja zbirni podatak u poslednjih nekoliko dana u staračkim domovima.

Na bolničkom lečenju je preko 6.000 ljudi, stotinak više nego dan ranije, a na reanimaciji blizu 1.100, što je za 50 više u odnosu na četvrtak.

Za to vreme, u Marselju traju protesti vlasnika restorana i barova koji ne žele da se povinuju odluci vlasti da zatvore vrata u sledećih petnaest dana. Zamenica gradonačelnice ovog grada Samija Gali je poručila da gradska policija neće naplaćivati kazne vlasnicima restorana koji ne budu primenjivali odluku države, pa je korona virus tako doveo do direktne neposlušnosti u hijerarhiji vlasti, u trenutku kada su građani umorni od vanrednih okolnosti koje traju već osam meseci.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.