Na današnji dan je bačena bomba na Nagasaki (FOTO)
Foto: AP

japan tuguje

Na današnji dan je bačena bomba na Nagasaki (FOTO)

Atomska bomba je bačena na Nagasaki tri dana nakon što su američke snage po prvi put u istoriji bacile taj tip bombe, i to na japanski grad Hirošimu, pri čemu je poginulo ukupno 140.000 ljudi
Objavljeno: 09:59h

U japanskom gradu Nagasakiju obeležena je 71. godina otkad je taj grad uništen kad su u Drugom svetskom ratu SAD na njega bacile atomsku bombu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Više hiljada ljudi, uključujući preživele i rođake žrtava, prisustvovalo je obeležavanju, tokom kojeg je tačno u 11,02 časova, kad je na današnji dan pre 71 godinu pala bomba, obeležen minut ćutnje, prenela je agencija AFP.

Na današnji dan Amerika je unakazila Japan kao niko pre i posle toga (FOTO)

U eksploziji bombe je poginulo oko 74.000 ljudi, dok su još hiljade njih preminule narednih meseci i godina od posledica radijacije. Atomska bomba je bačena na Nagasaki tri dana nakon što su američke snage po prvi put u istoriji bacile taj tip bombe, i to na japanski grad Hirošimu, pri čemu je poginulo ukupno 140.000 ljudi.

foto: AP

Gradonačelnik Nagasakija Tomihisa Taue je pohvalio posetu američkog predsednika Baraka Obame Hirošimi ranije ove godine, što je bila prva poseta nekog predsednika SAD tom gradu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.