MARIJA ZAHAROVA VAN SEBE: Kipti od besa, njene reči će svi ZAPAMTITI!
Marija Zaharova, Foto: Reuter

oglasila se

MARIJA ZAHAROVA VAN SEBE: Kipti od besa, njene reči će svi ZAPAMTITI!

Zapadne zemlje su ignorisale sve pozive Moskve da se obezbeđivanju slobode govora u uslovima pandemije pristupi uravnoteženo

Objavljeno:

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova smatra da negativno izveštavanje o uspesima ruske medicine u zapadnim zemljama, uključujući i razvoj vakcine protiv virusa korona, poprima neviđene razmere.

Zaharova je podsetila da su se ranije mogle videti optužbe protiv Rusije za navodno širenje dezinformacija o virusu korona.

"Osim toga, došlo je oštrog negativnog pokrivanja uspeha naše medicine, uključujući i razvoj vakcine protiv virusa korona. Sada sve ovo poprima neviđene razmere. Umesto naučne rasprave, možda čak i zdrave polemike, ali čvrste, zasnovane na činjenicama, vidimo naručene kampanje napravljene u duhu, ne znam ni kojih godina 20. veka - rekla je Zaharova na okruglom stolu „Posle pandemije: Informacioni ratovi u savremenom svetu. Zaključci za Rusiju“.

Prema njenim rečima, zapadne zemlje su ignorisale sve pozive Moskve da se obezbeđivanju slobode govora u uslovima pandemije pristupi uravnoteženo, a ne na štetu javne bezbednosti i zdravlja građana.

Ministarstvo zdravlja Rusije u avgustu je registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ i proizveo zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije – „Sputnjik V“. U toku su ispitivanja još jedne ruske vakcine protiv virusa korona "EpiVakKorona", koju je razvio Državni naučni centar za virusologiju i biotehnologiju "Vektor" Rospotrebnadzora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.