KRAJ VAKCINACIJE DO JULA 2021. GODINE: Ovaj čovek je objasnio SVE DETALJE
Vakcinisaćemo Amerikance do jula 2021., Foto: EPA-EFE/ ERIN SCOTT / POOL

POZNAT DATUM

KRAJ VAKCINACIJE DO JULA 2021. GODINE: Ovaj čovek je objasnio SVE DETALJE

Redfild je, obraćajući se Odboru za zdravstvo, obrazovanje, rad i penzije američkog Senata, rekao da očekuje da će se vakcinacije protiv Kovida-19 sprovoditi mesecima

Objavljeno:

Direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Robert Redfild izjavio je danas da bi većina Amerikanaca mogla da bude vakcinisana protiv korona virusa najkasnije do jula 2021. godine.

Redfild je, obraćajući se Odboru za zdravstvo, obrazovanje, rad i penzije američkog Senata, rekao da očekuje da će se vakcinacije protiv Kovida-19 sprovoditi mesecima, prenosi Rojters.

On je dodao da očekuje da će oko 700 miliona doza vakcine biti dostupno krajem marta ili u aprilu, što je, kako je naveo, dovoljno za vakcinaciju 350 miliona ljudi.

"Mislim da će nam trebati vremena do aprila, maja, juna, a moguće i jula, da u potpunosti vakcinišemo sve američke građane", poručio je Redfild.

Pored Redfilda, o pandemiji korona virusa, od koje je do sada preminulo više od 200.000 ljudi u SAD, svedočili su šef američke Uprave za hranu i lekove Stiven Han, šef američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti Entoni Fauči, kao i zvaničnik za zdravstvo i socijalne usluge Bret Žiroar.

Vakcina za korona virus i dalje ne postoji, ali nekoliko mogućih je u završnim fazama ispitivanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.