DA LI SVET TREBA DA STRAHUJE? Broj zaraženih koronom premašio 32 miliona, ovo je rekord (FOTO)
Broj zaraženih u svetu, Foto: Profimedia

SAD NAJVIŠE POGOĐENE

DA LI SVET TREBA DA STRAHUJE? Broj zaraženih koronom premašio 32 miliona, ovo je rekord (FOTO)

Zdravstveni stručnjaci Južne Koreje upozorili su danas na potencijalno izbijanje takozvane tvindemije (istovremenih epidemija gripa i korona virusa) tokom zime

Objavljeno:

Prema podacima sajta Worldometar, u svetu je zaraženo korona virusom više od 32 miliona ljudi.

SAD su najviše pogođene pandemijom kovida-19 - zaraženo je više od sedam miliona ljudi, a preminulo je više od 200.000. Na drugom mestu je Indija sa skoro šest miliona obolelih i sa više od 91.000 preminulih.

Brazil je na trećem mestu po broju zaraženih - 4,6 miliona ljudi je inficirano korona virusom, a preminulo je više od 138.000.

Na četvrtom mestu u svetu i prvom u Evropi je Rusija u kojoj je obolelo 1.1 milion ljudi, a preminulo skoro 20.000.

SZO je saopštio da se takozvanom KOVAKS-u (globalni plan vakcinacije), koji planira da isporuči oko dve milijarde doza vakcine globalno do kraja sledeće godine, pridružilo 156 država, ali da nedostaju velike zemlje poput Kine, Rusije i SAD.

foto: Printscreen/Worldometers

Još jedan broj zemalja će se registrovati za globalni plan vakcinacije, a neka od kašnjenja nastala su zbog proceduralnih pitanja, a ne zbog sumnji u šemu, izjavila je danas portparolka Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Margaret Heris.

A zdravstveni stručnjaci Južne Koreje upozorili su danas na potencijalno izbijanje takozvane tvindemije (istovremenih epidemija gripa i korona virusa) tokom zime.

Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA) ranije je, takođe, potvrdila slučaj preklapanja obe respiratorne bolesti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.