Od*ebi neverniče! Erdoganov savetnik izvređao austrijskog kancelara!
Foto: Youtube printscreen

(ne)diplomatski jezik

Od*ebi neverniče! Erdoganov savetnik izvređao austrijskog kancelara!

Posle neuspelog puča u Turskoj i demonstracija podrške Erdoganu u više gradova Austrije, odnosi dve zemlje se neprestano zaoštravaju
Objavljeno: 12:51h

Savetnik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, Burhan Kuzu, vulgarno izvređao je austrijskog kancelara Kristijana Kerna na društvenoj mreži Tviter.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je na svom nalogu, povodom najave Kerna da će se na idućem sastanku Saveta EU založiti za obustavu pristupnih pregovora sa Turskom, napisao:

- Od... neverniče. EU već tone, a NATO ne može bez Turske - prenosi bečki dnevnik "Kronen cajtung".

Odnosi Ankare i Beča, posle neuspelog puča u Turskoj i demonstracija Turaka u više gradova Austrije u znak podrške podrške Erdoganu, neprestano se zaoštravaju.

Nakon što je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu pre par dana nazvao Austriju "centrom radikalnog rasizma", a prethodno je i ministar za evropska pitanja Turske Emer Čelik uporedio Kerna sa desničarima.

Inače Kuzu je poznat po oštrim izjavama, te je tako početkom juna komentarisao odluku nemačkog Bundestaga da okarakteriše masakr nad Jermenima tokom Osmanskog carstva kao genocid, porukom: "Stidi se Nemačko. Bolje se brini o svojoj prljavoj istoriji... ".

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.