SZO JE KONAČNO PROGOVORILA O RUSKOJ VAKCINI I OTKRILA ŠOK DETALJ: Ceo svet je na nogama zbog ovoga!
Vakcina / Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ RDIF HANDOUT

SVI JE ŽELJNO IŠČEKUJU

SZO JE KONAČNO PROGOVORILA O RUSKOJ VAKCINI I OTKRILA ŠOK DETALJ: Ceo svet je na nogama zbog ovoga!

Prva vakcina protiv korona virusa je registrovana u Rusiji u avgustu, tokom juna i jula je ispitana na dobrovoljcima, tokom prošle nedelje je puštena prva partija vakcine u civilni promet

Objavljeno:

Šef Evropskog regionalnog biroa Svetske zdravstvene organizacije Hans Kluge zahvalio je dobrovoljcima koji su učestvovali u testiranjima ruske vakcine protiv Kovid-19 "Sputnjik V" i izrazio uverenost da će treća faza testiranja biti pozitivna.

- Rusija je počela treću fazu testiranja ove vakcine, kada se bezbednost i efikasnost vakcine testira na vrlo velikoj grupi ljudi. Želeo bih da zahvalim svim dobrovoljcima koji učestvuju u testiranjima ove vakacine u trećoj fazi - rekao je novinarima Kluge na kraju sastanka sa rukovodstvom Službe za fotosanitarni nadzor "Rospotrebnadzora".

On je dodao da postoji sporazum između SZO i Ministarstva zdravlja Rusije po kojem će organizacija pažljivo proučiti istraživanja treće faze, kada oni budu dobijeni.

- Međutim, ja sam apsolutno siguran da će ti rezultati biti pozitivni, pošto sarađujem sa Rusijom mnogo godina i znam da da Rusija ima veoma bogatu istoriju u izradi vakcina, njenoj proizvodnji, imunizaciji - zaključio je Kluge.

Prva vakcina protiv korona virusa je registrovana u Rusiji u avgustu, tokom juna i jula je ispitana na dobrovoljcima, tokom prošle nedelje je puštena prva partija vakcine u civilni promet.

Ranije je zamenica gradonačelnika Moskve Anastasija Rakova saopštila da je 9. septembra počela dobrovoljna vakcinacija od virusa korone u ruskoj prestonici u okviru postregistracione (treće) faze testiranja ruske vakcine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.