CEO SVET JE U ŠOKU, GEJTS REKAO KAD ĆE SE ZAVRŠITI PANDEMIJA KORONE: Da li je ovo ISTINA?
Očekivanja, Foto: EPA/Olivier Hoslet

OČEKIVANJA

CEO SVET JE U ŠOKU, GEJTS REKAO KAD ĆE SE ZAVRŠITI PANDEMIJA KORONE: Da li je ovo ISTINA?

Poslovni magnat je istakao da očekuje da će SAD početi da odobravaju vakcine za javnu upotrebu početkom sledeće godine

Objavljeno:

Bil Gejts ovih dana ne može prestaje da iznosi svoje mišljenje o koronavirusu. U svojoj najnovijoj izjavi, plutokrata je predvideo da će se pandemija završiti do 2022. godine - zahvaljujući vakcinama u koje je uložio velika sredstva.

U intervjuu za Foks Njuz, osnivač Majkrosofta je predvideo da će se za ljude u Sjedinjenim Državama život vratiti u normalu do leta 2021. zbog napretka postignutog u razvoju vakcina protiv te bolesti.

Poslovni magnat je istakao da očekuje da će SAD početi da odobravaju vakcine za javnu upotrebu početkom sledeće godine. Zbog ovoga je, rekao je, „optimističan“ da pandemija „neće trajati do u nedogled“.

Kraj epidemije? Najbolji slučaj je verovatno 2022. Ali tokom 2021. bi brojevi trebalo da budu manji ako koristimo globalni pristup“, rekao je Gejts za Foks Njuz u nedelju.

„Dakle, znate, hvala Bogu da je postojala tehnologija vakcina, da je došlo do finansiranja, da su kompanije postavile svoje najbolje ljude. Zbog toga sam optimista da ovo neće trajati u nedogled “, dodao je.

Multimilijarder je rekao da misli da bi američka Uprava za hranu i lekove mogla odobriti „tri ili četiri“ formule vakcina. Tada bi se postavilo pitanje kako će se vakcine distribuirati, rekao je Gates, izjavivši da je razočaran što SAD nisu planirale proizvodnju i distribuciju vakcina u siromašnijim zemljama.

Gejts je glavni investitor u farmaceutskom sektoru i usmerio je milione dolara samo u razvoj sedam različitih vakcina protiv Covid-19. Prethodno je rekao da bi između 70 i 80 procenata svetske populacije moralo da se vakciniše protiv virusa pre nego što se iko nada da će ponovo živeti normalnim životom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Rt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.