KATOLICI PROTIV BAJDENA? Pokrenuli nenormalno skupu kampanju protiv demokratskog KANDIDATA koja iznosi OVOLIKO
Bajdenova kampanja nije odmah odgovorila na zahtev za komentar., Foto: EPA-EFE/TRACIE VAN AUKEN

SAD

KATOLICI PROTIV BAJDENA? Pokrenuli nenormalno skupu kampanju protiv demokratskog KANDIDATA koja iznosi OVOLIKO

Bajden će, ako bude izabran, biti drugi katolički predsednik zemlje i prvi posle Džona F. Kenedija

Objavljeno:

Grupa katoličkih birača pokrenula je kampanju u vrednosti od 9,7 miliona dolara protiv demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena, ciljajući katoličke birače u sving državama.

Bajden će, ako bude izabran, biti drugi katolički predsednik zemlje i prvi posle Džona F. Kenedija.

Grupa koja napada Bajdena, Katolički Vok, je konzervativna grupa zagovarača zasnovana na veri koja, između ostalog, ima problem sa Bajdenovm stavom o abortusu. Grupa deluje nezavisno od katoličkih biskupa kao "laički napor" i organizovana je kao lobistička organizacija, navodi se na njenoj internet strani.

"Dosije Džoa Bajdena jasno govori da neće štititi naše katoličke vrednosti niti braniti naš način života", naveo je u saopštenju predsednik katoličkog prava Brajan Burč. "Za katolike koji neguju veru i njihovu slobodu da je žive, Bajdenov predsednik predstavlja egzistencijalnu pretnju."

Grupa pokreće kampanju digitalnog oglasa u Pensilvaniji i Mičigenu u vrednosti od 350.000 dolara i video oglas.

Video oglas je fokusiran na Bajdenov "radikalni stav o abortusu", a narator kaže da bi "Džo Bajden primorao američke katolike da plate abortuse, žrtvujući svoje katoličke vrednosti da kleknu pred levičarskom mafijom".

Nakon kritika prošle godine, Bajden je odustao od svoje prethodne podrške Hajd amandmanu, kojim se zabranjuje federalno finansiranje abortusa u okviru vladinih programa kao što je Medicaid.

Bajdenova kampanja nije odmah odgovorila na zahtev za komentar.

Organizacija je takođe objavila"Bajdenov izveštaj za katoličke birače", koji pokriva Bajdenovu karijeru "iz katoličke perspektive" i naglašava gde stoji po pitanjima kao što su "svetost života", verske slobode, sudije, obrazovanje i dostojanstvo rada. Kompanija planira da pošalje kondenzovanu verziju izveštaja 5 miliona"aktivnih katoličkih birača" u sving državama.

Bajdenova kampanja pokrenula je ranije ovog meseca katolike za Bajdena, a više od 1.000 ljudi je prisustvovalo kampanji opisujući kako su planovi bivšeg potpredsednika usklađeni sa"zajedničkim dobrim katoličkim vrednostima"

"Ta vizija je ukorenjena u idealima ljubavi prema susedu kao nas samih, biti čuvar našeg brata i sestre, brinuti o siromašnima i ranjivima, popravljati svet oko nas, ći niz zidove ugnjetavanja i nepravde i osigurati da svako ima šansu da dostigne svoj bogom dani potencijal", navodi se u saopštenju Džona Mekartija, zamenika političkog direktora kampanje.

Patrik Karolan, katolički direktor za opšte dobro glasa — grupa koja se zalaže za zaustavljanje reizbora Trampa — rekao je za Hil da katolički glas "pokušava da promoviše lažni narativ da u SAD postoji antikatolička pristrasnost".

"Možda kada katolički izbori izdaju sličnu izjavu u kojem osuđuju Trampove antikatoličke akcije imaće veći kredibilitet", rekao je on.

Katolički lider prethodno je pozvao demokratskog kandidata da osudi "rastuću klimu antikatoličanstva" u zemlji.

Bajdenova religija se našle na udaru Trampove kampanje dok predsednik pokušava da zadrži podršku među evangelističkim hrišćanima. Nekoliko govornika tokom Republikanske nacionalne konvencije prošlog meseca kritikovalo je način na koji Bajden praktikuje katolicizam, što je navelo bivšeg potpredsednika da direkte nazove "besmislenim".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.