ORBAN ZAGRMEO: Sve se trese posle njegovih REČI!
Viktor Orban, Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

stav

ORBAN ZAGRMEO: Sve se trese posle njegovih REČI!

Pred drugi talas COVID-19, mađarska vlada od stanovništva više ne traži da ostane kod kuće, već da se pridržava uputstava o fizičkom distanciranju i održavanju higijene, rekao je Orban

Objavljeno:

Mađarska mora da bude u stanju da funkcioniše uz disciplinovanu odbranu od pandemije COVID-19, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

U redovnom intervjuu za "Radio Košut", Orban je rekao da njegova vlada ima razrađenu strategiju za eventualni porast broja zaraženih novim korona virusom, kao i za slučaj da budu potrebni veći kapaciteti za lečenje obolelih od COVID-19, koji se, kako je rekao, sa trenutno raspoloživih desetak hiljada bolničkih kreveta mogu proširiti za još 20.000 kreveta.

Pred drugi talas COVID-19, mađarska vlada od stanovništva više ne traži da ostane kod kuće, već da se pridržava uputstava o fizičkom distanciranju i održavanju higijene, rekao je Orban u intervjuu.

Kako navodi MTI, on je takođe istakao da mu je u nedavnom razgovoru američki predsednik Donald Tramp rekao da će vakcina protiv COVID-19 u SAD možda postati dostupna do kraja oktobra, ali najkasnije do kraja godine, kao i da će pristup zalihama te vakcine imati i Mađarska.

"Verovaćemo kada to budemo videli svojim očima", prokomentarisao je Orban, dodajući da njegova zemlja učestvuje i u jednom evropskom istraživačnom projektu čiji je cilj razvoj vakcine protiv COVID-19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.