TRAMPU SE SPREMA ODLIKOVANJE: Tači mu je obećao OVU MEDALJU
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/Al Drago / POOL

ORDEN SLOBODE

TRAMPU SE SPREMA ODLIKOVANJE: Tači mu je obećao OVU MEDALJU

Grenel je, uz čestitku Trampu na Tviteru, podelio tekst Rojtersa koji je preneo da je Tači uputio pismo Trampu

Objavljeno:

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači uputio je pismo američkom predsedniku Donaldu Trampu u kojem ga je obavestio da će ga odlikovati medaljom "Orden slobode" zbog uloge u postizanju sporazuma o ekonomskoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, piše Rojters.

Britanska agencija, koja navodi da je imala uvod u pismo, ističe da je reč o najvišem odlikovanju koje dodeljuje Priština.

Agencija prenosi i da će Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O"Brajan i specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel dobiti "Predsedničku Medalju za zasluge".

U pismu Trampu, Tači navodi da je "duboko zahvalan za Vaš ličan doprinos" zbog posredovanja u postizanju sporazuma i poziva Trampa da poseti Kosovo.

Specijalni izaslanik Bele kuće za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel čestitao je američkom predsedniku Donaldu Trampu nakon što je objavljeno da će ga predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači odlikovati zbog uloge u postizanju sporazuma o ekonomskoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Grenel je, uz čestitku Trampu na Tviteru, podelio tekst Rojtersa koji je preneo da je Tači uputio pismo Trampu, u kojem ga je obavestio da će ga odlikovati medaljom "Reda slobode".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.