NIKAKO NE KUPUJTE NJIHOVE PROIZVODE, U PITANJU JE VELIKA PREVARA?! Svetska kompanija od početka obmanjivala javnost
Kompanija "Nikola" velika prevara?, Foto: Printscreen/Youtube

SVE ISPLIVALO NA POVRŠINU

NIKAKO NE KUPUJTE NJIHOVE PROIZVODE, U PITANJU JE VELIKA PREVARA?! Svetska kompanija od početka obmanjivala javnost

Milton je u petak napisao na Tviteru da su Hindenburgova pitanja previše laka, kao i da će uskoro objaviti detaljan odgovor

Objavljeno:

Kompanija za proizvodnju električnih automobila "Nikola" mogla bi da se nađe u problemu, nakon što su ona i njen osnivač nedavno optuženi za prevaru.

Prema izveštaju koji su sačinili istražitelji iz kompanije Hindenburg Research, kompanija Nikola je prevara, a njen osnivač iznosio je lažne informacije kako bi uvećao vrednost kompanije.

Prema njihovim navodima osnivač "Nikole" Trevor Milton je obmanjivao javnost o tehnologijama koje njegova kompanija poseduje, a sve kako bi sklopio partnerstva za velikim kompanijama. Miltona su takođe optužili za nepotizam. Navodi se, između ostalog, i da kamion Nikola One nikada nije bio u voznom stanju.

Kompanija Nikola je, takođe, lažno predstavljala napore da razviju novu vrstu baterija za upotrebu u električnim vozilima, navodi se u izveštaju.

Izveštaj sadrži i čitav niz drugih tvrdnji o prevarama Nikole i Trevora Miltona, uključujući navodne lažne prikaze Miltona o ranijim kompanijama koje je osnovao i prodao.

Milton je optužbe demantovao i ocenio da se uopšte ne radi o pravom izveštaju, već da je čitava stvar naručena i da su oni koji su to uradili vođeni pohlepom.

"Nemamo šta da krijemo, opovrgnućemo ove tvrdnje", napisao je.

"Nikolu su proverile neke od najkredibilnijih svetskih kompanija i investitora. Na putu smo ka uspehu i nećemo se pokolebati na osnovu izveštaja ispunjenog obmanjujućim informacijama", naveli su iz te kompanije.

Iz Hindenburg Research kompanije naveli su da "Nikola" nije odgovorio ni na jedno od 53 pitanja koje su postavili u izveštaju, uprkos najavi da će da pobiju sve što se u njemu nalazi.

Milton je u petak napisao na Tviteru da su Hindenburgova pitanja previše laka, kao i da će uskoro objaviti detaljan odgovor.

Iz Nikole su naveli i da su angažovali advokatsku firmu Kirkland & Ellis kako bi razmotrili dalje korake.

Kompanija Dženeral motors (GM) saopštila je nedavno da kupuje 11 posto udela u američkoj korporaciji ''Nikola'' koja se bavi proizvodnjom električnih kamiona.

Dve kompanije će zajedno raditi na kamionu ''Nikola badžer'', čija proizvodnja, kako se predviđa, treba da počne do kraja 2022. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.