BRITANCI KAŠLJEM NAPADAJU POLICIJU! Racije na REJV ŽURKE obustavljen "neukusnim trendom"
Britanska policija, Foto: Profimedia

HAOS NA "OSTRVU"

BRITANCI KAŠLJEM NAPADAJU POLICIJU! Racije na REJV ŽURKE obustavljen "neukusnim trendom"

Podatke je obezbedila 31 od skoro 50 policijskih sedišta u zemlji. Iz Skotland jarda navode da je do porasta takvih napada došlo usled masovnih protesta i racija na rejv žurke

Objavljeno:

Policija Lesteršira prijavila je “posebno neukusan trend” napada na njihove službenike pljuvanjem i kašljanjem usred pandemije, a broj takvih incidenata u okrugu više se nego udvostručio otkako je korona virus počeo da se širi u Velikoj Britaniji.

Tokom prva tri meseca karantina u Lesterširu je prijavljeno 205 slučajeva da su prekršitelji pljuvali i kašljali na policajce, preneo je RT. To je za čak 102 odsto više u poređenju sa 101 takvim incidentom od prošle godine.

Krivica za to bačena je na 38 prekršitelja, u odnosu na 20 koliko ih je bilo 2019. Prošle godine u Lesterširu se nije moglo čuti da se policiji pretilo kašljanjem, navodi RT ukazujući da porast takvih incidenata prati nacionalni trend. Za tri meseca je u zemlji bilo najmanje 7.863 takvih napada, što je za jednu petinu više od istog perioda prošle godine, kad ih je bilo 6.505.

Podatke je obezbedila 31 od skoro 50 policijskih sedišta u zemlji. Iz Skotland jarda navode da je do porasta takvih napada došlo usled masovnih protesta i racija na rejv žurke. RT ukazuje da se slični incidenti dešavaju širom sveta u sred pandemije, uključujući tinejdžere koji su kašljali na starije ljude u Švedskoj i ženu iz San Hosea koja je kašljala na bebu kako bi njena majka držala distancu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.