DRUGU ŽENU UVEK MOGU DA NAĐEM, MELANIJA NEKA IDE AKO HOĆE! Tramp ne mari što će žena hoće da ga ostavi
Neka ide ako hoće, Foto: Profimedia

DELIĆ MEMOARA

DRUGU ŽENU UVEK MOGU DA NAĐEM, MELANIJA NEKA IDE AKO HOĆE! Tramp ne mari što će žena hoće da ga ostavi

Koenu je bio poveren zadatak da kaže Melaniji da su Hartova i Tramp odbacili tvrdnje, ali je bio svestan da je na nesigurnom terenu

Objavljeno:

Memoari Majkla Koena, dugogodišnjeg advokat Donalda Trampa, otkrivaju zanimljive detalje o predsedniku iz tog perioda, između ostalog i to da je rekao da „uvek može da nađe novu ženu“, da nema najbolje mišljenje o izgledu mlađe ćerke Tifani, a da sina Donalda Trampa Mlađeg smatra "gubitnikom".

Koen je više od deset godina bio Trampov advokat i svojevremeno je izjavio da bi „primio metak“ za svog šefa. Međutim, „ljubav“ je prestala kada ga je uhapsio FBI zbog toga što je platio porno-zvezdi Stormi Danijels 130.000 evra u zamenu za ćutanje o vezi sa Trampom nekoliko nedelja pre izbora 2016. Koen je osuđen na tri godine zatvora zbog kršenja finansijskih zakona i drugih krivičnih dela, ali je ovog leta, godinu dana nakon što je osuđen, oslobođen zbog pandemije korona virusa i nalazi se u kućnom pritvoru.

U memoarima, čiji pun naziv glasi: „Nelojalan: Memoari: Istinita priča bivšeg advokata predsednika Donalda Dž. Trampa (Disloyal: A Memoir: The True Story of the Former Personal Attorney to President Donald J. Trump) Koen, između ostalog, piše da se bivši muž šminkerke Džil Hart obratio „Nešnel inkvajereru“ i optužio Trampa da je maltretirao i seksualno napastvovao njegovu suprugu 1993. godine. Koen je ubedio Džil da potpiše izjavu u kojoj kaže da su te tvrdnje neistinite i ta priča je pala u zaborav, ali će ona ponovo isplivati na površinu tokom predsedničke kampanje 2016.

Koenu je bio poveren zadatak da kaže Melaniji da su Hartova i Tramp odbacili tvrdnje, ali je bio svestan da je na nesigurnom terenu.

- Obojica smo znali za preljubu, ali smo poštovali nepisano pravilo da tu činjenicu nećemo priznati. Sve vreme sam znao da ona zna da lažem. Znala je sve, ali nije uradila ono što bi uradila većina žena i insistirala na čitavoj priči – piše Koen.

foto: EPA / ERIK S. LESSER

Koen piše da je Tramp imao običaj da „pritera zgodne žene u kancelariji uza zid i da ih grubo ljubi dok su one pokušavale da ga odgurnu“ i da „nikad nije ozbiljno shvatao da žene treba poštovati“.

- Da je ikada uhvaćen u prevari i da mu Melanija zapreti da će ga napustiti, to ga ne bi uznemirilo niti povredilo i mislim da je ona to znala. Jednostavno rečeno, njihova veza je bila samo još jedan poslovni potez – piše Koen.

- Uvek mogu da nađem drugu ženu - rekao mi je Tramp.

- Za mene to nije nikakav problem, neka slobodno ide, ako hoće - rekao mi je.

Knjiga otkriva i da se Tramp često ljutio na sina Donalda Mlađeg. Jednom, sredinom dvehiljaditih, samo tri meseca nakon što se sin zaposlio u investicionoj banci „Morgan Stenli“, a svega šest dana radio kao hipotekarni broker, Tramp se razbesneo zato što je dozvolio da ga ubede da ovlasti I. Dž. Rajdingsa za projekat izlaska Trampove brokerske kompanije "Trump Mortgage LLC" na hipotekarno tržište, koji se završio neuspehom.

Tramp se razbesneo i rekao da „Don Mlađi ima goru sposobnost procene nego bilo ko koga poznajem“, piše Koen.

Osim toga, rekao je da „ne želi da deli prezime sa 'gubitnikom', ako je njegov sin to postao“, piše Koen i dodaje da ga je Tramp otpisao zato što je „naivčina“.

Drugom prilikom se razbesneo nakon što su u jeku njegove predsedničke kampanje u medijima objavljene Donove fotografije sa mrtvim slonom, koga je ubio.

- Urlao je na sina: „Šta ti je, koji đavo? Misliš da si muškarčina dok sediš na kamenu s puškom od 10.000 dolara i onda bum - ubiješ neku životinju? Kog đavola postavljaš ovakve fotografije? Misliš da si muškarčina? Gubi se iz moje kancelarije!

Tramp je navodno koristio članove porodice za postizanje ciljeva na poslovnom planu, naročito ćerku Ivanku. Često je tražio od njega „da pošalje Ivanku na sastanak sa ožejenim muškarcima za koje je pretpostavio da će podleći njenom šarmu“.

- Oni nisu sposobni da razmišljaju racionalno kada je ona u blizini. Ne mogu da odvoje pogled od nje – opisivao je svoju stragetiju.

Međutim, otvoreno je govorio da njegova mlađa ćerka Tifani nije lepa kao Ivanka.

Jednom prilikom Tifani ga je zamolila da pozove urednicu „Voga“ Anu Vintur da bi tamo otišla na praksu. Tramp je tada navodno rekao Ivanki:

- Ne verujem da je Tifani dovoljno atraktivna da bi tamo mogla da prođe. Ona naprosto nema ono što imaš ti, dušo – rekao je Tramp, a Ivanka je odgovorila:

- Slažem se tata. Baš si to dobro rekao. Nije atraktivna je pravi opis.

Kada je novinar „Vašington posta“ saudijskog porekla Džamal Kašogi brutalno ubijen u saudijskom konzultatu u Instabulu 2018. Tramp se nije naročito potresao, otkriva Koen u knjizi.

foto: EPA-EFE/ MICHAEL REYNOLDS

- A šta mene briga za to? Nije trebalo da piše ono što je pisao. Trebalo je da ćuti – navodno je rekao.

Koen piše i o Trampovoj dubokoj mržnji prema Baraku Obami, koja je postojala mnogo pre nego što je Tramp odlučio da se kandiduje za predsednika. Njegova pobeda 2008. za Trampa je navodno bila „smak sveta“. Koen piše da „nema reči da se opiše mržnja i prezir za Baraka Huseina Obamu – uvek sa sva tri imena i uvek sa prezrivim naglaskom na srednjem“ i da je Obama bio jedina osoba na svetu kojoj je istinski, ludački, duboko zavideo i to je Trampa dovodilo do ludila“.

Kada je Obama držao govor ispred Brandenburške kapije u Berlinu, sa istog mesta kao i Džon Kenedi šezdesetih godina, i govorio o oslobodi, oslobađanju sveta od nuklearnog oružja i borbi protiv globalnog zagrevanja Tramp je kiptao od besa, a na Koenov komentar da je Obama „veliki govornik“ i „očigledno veoma pametan“ odgovorio je:

- On je prokleti prevarant. On je Mandžurijski kandidat. Čak nije ni Amerikanac. Ko ga j..e.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.