POLICAJCI UPUCALI AUTISTIČNOG DEČAKA (13): Može njegova MAJKA da priča šta hoće, bili smo u OPASNOSTI!
On je malo dete. Kako ga ne možete savladati?, Foto: Fejsbuk

ludilo od priče

POLICAJCI UPUCALI AUTISTIČNOG DEČAKA (13): Može njegova MAJKA da priča šta hoće, bili smo u OPASNOSTI!

Rekla sam im da nije naoružan

Objavljeno:

Trinaestogodišnji dečak teško je ozleđen nakon što ga je ustrelio policajac u Salt Lejk Sitiju u petak naveče, kazala je njegova majka, piše CNN.

Golda Barton rekla je da je njen sin Linden Kameron, koji ima Aspergerov sindrom, ranije toga dana doživio 'nervni slom'. Njoj je to bio prvi dan na poslu nakon gotovo godinu dana i Liden se s time teško nosio. Barton je takođe potvrdila da je upravo ona zvala policiju i zamolila ih da dođu kako bi pomogli da njen sin dobije potreban tretman.

- Rekla sam im da nije naoružan. Nema ništa kod sebe. Samo se jako naljuti pa počne da viče i vrišti, rekla je dečakova majka. - On je dete i pokušava dobiti pažnju. Ne zna kako to regulisati.

Kad je policija došla, Barton je kazala da je njen sin pobegao. Potom je čula kako neko viče 'lezi dole na zemlju' tri puta i nakon toga nekoliko pucnjeva.

- Zašto ga nisu omamili i gađali gumenim mecima?, pitala je majka nakon incidenta. - On je malo dete. Kako ga ne možete savladati? Vi ste veliki policajci s ogromnim mogućnostima.

Narednik Ki Horoks rekao je da je policajac pozvan na mesto događaja zato što je dečak imao 'psihičku epizodu i pretio ljudima oružjem'.

Po dolasku policije, dečak je pobegao, a jedan je policajac zapucao i pogodio ga. Policajci su mu pružili prvu pomoć do dolaska hitne pomoći nakon čega je odveden u bolnicu.

Lindenu je povređeno rame, zglobovi, probavni organi, mehur i creva te živci, kazala je njegova majka.

Nije utvrđeno da li je dečak zaista imao oružje i na koju je konkretnu pretnju policija odgovarala.

Barton je novinarima kazala da njen sin nije imao oružje. Detektiv Greg Vilking, glasnogovornik policije Salt Lejk Sitija, rekao je da ne može tačno reći da li je dečak imao oružje ili ne, te što je policajac koji je pucao vidio kao pretnju i da će odgovore na ta pitanja dati istraga.

- Majka može reći što god hoće, ali sprovesće se istraga i tek nakon tog procesa ćemo znati, kazao je Vilking. - Kad istraga bude dovršena, sve informacije biće prosleđene kancelariji tužitelja koji će onda sprovesti i vlastitu istragu.

- I dok će svi detalji ovog incidenta biti poznati tek po završetku istrage, mogu samo zahvaliti Bogu što je ovaj dečak živ i što niko drugi nije povređen, rekao je gradonačelnik Salt Lejk Sitija Erik Mendenhal.

- Bez obzira na okolnosti, ono što se dogodilo u petak uveče je tragedija i očekujem da se istraga sprovede temeljno i transparentno zbog svih uključenih u priču, dodao je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.