LUKAŠENKO JE REKAO NEŠTO ŠTO NIKO NIJE OČEKIVAO OD NJEGA: Pomenuo je OSTAVKU!
Predugo na vlasti, Foto: Profimedia

Belorusija

LUKAŠENKO JE REKAO NEŠTO ŠTO NIKO NIJE OČEKIVAO OD NJEGA: Pomenuo je OSTAVKU!

Ali on je jedina osoba koja je trenutno u stanju da zaštiti zemlju. Prema rečima ruskog novinara iz Moskovskih pregovora, Lukašenko je jasno stavio do znanja da uprkos masovnim protestima u njegovoj zemlji neće podneti ostavku

Objavljeno: 10:32h

Prema izveštajima ruskih medija, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko priznao je da je možda bio predugo na vlasti. „Da, možda sam ostao malo predugo“, rekao je Lukašenko, prema novinskoj agenciji Tass, u intervjuu za nekoliko ruskih medija u utorak.

Ali on je jedina osoba koja je trenutno u stanju da zaštiti zemlju. Prema rečima ruskog novinara iz Moskovskih pregovora, Lukašenko je jasno stavio do znanja da uprkos masovnim protestima u njegovoj zemlji neće podneti ostavku.

Prema Ifaku, Lukašenko nije isključio vanredne predsedničke izbore. Prema riječima Rije, Lukašenko je rekao da bi vanredni izbori mogli biti održani nakon ustavne reforme. Ishod najnovijih predsedničkih izbora 9. avgusta, uz potvrdu Lukašenka na funkciji, doveo je do masovnih protesta. Ovaj 66-godišnjak tvrdom rukom vlada bivšom sovjetskom republikom, ranije poznatom kao Belorusija, od 1994. godine. Opozicija ga optužuje za izbornu prevaru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.