U KALIFORNIJI POSTIGNUT REKORD: Šumski požari uništili rekordni broj POVRŠINE, a opasnost i dalje preti
Ovo je neviđeno do sada, Foto: Profimedia

Užas

U KALIFORNIJI POSTIGNUT REKORD: Šumski požari uništili rekordni broj POVRŠINE, a opasnost i dalje preti

Zbog sušenja vegetacije tokom leta i jakih, suvih vetrova, predstojeća jesen će, kao i obično, predstavljati najopasniji deo godine kada je reč o šumskim požarima

Objavljeno: 10:22h

Šumski požari u američkoj državi Kalifornija ove godine su zahvatili rekordnu površinu od dva miliona jutara zemlje, a zbog opasnosti od daljih vatrenih stihija, američka šumarska služba najavila je zatvaranje šumskih područja od nacionalnog značaja u južnom delu Kalifornije.

Zbog sušenja vegetacije tokom leta i jakih, suvih vetrova, predstojeća jesen će, kao i obično, predstavljati najopasniji deo godine kada je reč o šumskim požarima.

Dva od tri najveća požara zabeležena u istoriji Kalifornije trenutno su aktivna u području zalivske oblasti San Franciska, gde se protiv njih bori više od 14.000 vatrogasaca, navodi AP.

U severnom delu države, najveće kalifornijsko preduzeće za distribuciju električne energije priprema se za isključivanje 158.000 svojih korisnika sa električne mreže da bi smanjilo mogućnost izbijanja novih požara u blizini distributivnih linija i elektroenergetskih postrojenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.