NATALIJA JE OSTAVILA SINA (3) SAMOG DANIMA BEZ HRANE! Mališan je jeo KARTON da bi preživeo
Majka ostavila dete samo u zapuštenom stanu, Foto: Profimedia

JEZIVO

NATALIJA JE OSTAVILA SINA (3) SAMOG DANIMA BEZ HRANE! Mališan je jeo KARTON da bi preživeo

Izgladnelog dečaka su navodno pronašli golog kako se krije ispod kreveca

Objavljeno:

Dečak (3), kojeg je majka ostavila da bi išla da pije sa prijateljima, spasen je iz zapuštenog stana punog bubašvaba u Odesi u Ukrajini.

Mališan je pronađen u četvrtak, tri dana nakon što ga je majka Natalija ostavila u stanu bez hrane i vode, kako bi otišla u provod sa društvom. Dečaka je spasla policija koju su pozvale komšije nakon što su primetili da im curi voda iz Natalijinog stana. Kada su otišli gore da reše problem, niko im nije otvarao vrata, pa su pozvali policiju.

Izgladnelog dečaka su navodno pronašli golog kako se krije ispod kreveca.

Dete je, kako u stanu nije bilo hrane, danima živelo na šećeru. Međutim, kada je šećera ponestalo, mališan je krenuo da jede kartonsku kutiju. Da nije pokvario slavinu pokušavajući da popije vodu, možda nikad i ne bi bio spasen. Upravo je zbog te slavine došlo do poplave, koja je alarmirala komšije.

“Videla sam kako mi voda curi niz zidove i potrčala sam gore do Natalije, ali nije otvarala. Međutim, čula sam zvuke i shvatila da joj je sin sam kod kuće. Prestravila sam se i odmah pozvala policiju”, tvrdi komšinica.

Drugi komšija kaže da je video kako je mališan virio ispod kreveca dok je u rukama stezao plastičnu kesu koju je žvakao.

Policija je pretražila ceo stan, u njemu nije bilo ničeg, osim kutije šećera, koju je dete i pojelo, a potom je glodao karton, na kraju izgleda i tu plastičnu kesu”, šokiran je komšija.

Mališan je hitno prevezen u bolnicu gde je ustanovljeno da je neuhranjen i opšte lošeg zdravstvenog stanja.

“Dete je živelo u uslovima nedostojnim čoveka. U stanu punom bubašvaba, đubreta, prljavih sudova. Nije bilo hrane. Dete je zanemarivano. Telo dečaka je puno modrica “, saopštili su iz Centra za socijalni rad.

Natalija se pojavila tek sutradan, nakon čega je i saslušana u policiji. Pokrenut je proces oduzimanja deteta, a protiv majke je podneta krivična prijava zbog zanemarivanja dečaka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.