SKANDAL: Trampovi komenatari o poginulim vojnicima izazvali buru
Trampovi komenatari o poginulim vojnicima izazvali buru, Foto: EPA-EFE/ MICHAEL REYNOLDS

NEGODOVANJE

SKANDAL: Trampovi komenatari o poginulim vojnicima izazvali buru

Hejgel je ocenio da su izveštaji o ovoj Trampovoj izjavi verovatno "kredibilni" jer je Trampova uvredljiva kvalifikacija sasvim u duhu prethodnih, spornih i uvredljivih Trampovih opaski na račun pripadnika oružanih snaga SAD

Objavljeno:

Navodni komentari predsednika Donalda Trampa o poginulim aneričkim vojnicima, koje je nazvao "gubitnicima", izazvali su buru negodovanja i među republikancima i među demokratama.

Bivši sekretar za odbranu, republikanac Čak Hejgel izjavio je u veoma gledanoj emisiji TV mreže ABC da je ova Trampova izjava, ukoliko je tačno da je on to rekao, vredna prezira, preneo je Rojters.

Hejgel je ocenio da su izveštaji o ovoj Trampovoj izjavi verovatno "kredibilni" jer je Trampova uvredljiva kvalifikacija sasvim u duhu prethodnih, spornih i uvredljivih Trampovih opaski na račun pripadnika oružanih snaga SAD, uključujući i one o bivšem sekretaru za odbranu Džejmsu Metisu i o pokojnom senatoru, uglednom republikancu i heroju rata u Vijetnamu, Džonu Mekejnu.

"Trampove opaske će ođeknuti među pripadnicima američke vojske", ocenio je Hejgel.

Navode da je Tramp američke vojnike koji su poginuli na ratištima nazvao "gubitnicima" i "naivcima" prve je objavio časopis Atlantik, a pojedine detalje potkrepili su i agencija AP i Foks Njuz, dok predsednik i njegovi saradnici demantuju da je to Tramp izjavio.

Trampov rival na predstojećim predsedničkim izborima u novembru Džo Bajden, kao ni Tramp, nije služio u američkoj vojsci, ali je njegov pokojni sin Bo Bajden proveo godinu dana u Iraku kao kapetan Nacionalne garde, što je demokratski predsednički kandidat umeo da iskoristi tokom svoje kampanje.

"Trampove izjave nam slamaju srca", ocenila je demokrata Nensi Pelosi, predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.