GRENEL ŽESTOKO ODGOVORIO VJOSI OSMANI: Trebaju nam političari koji rade još nešto osim što se ŽALE
SAD, Foto: Beta/Miloš Miškov

SAD

GRENEL ŽESTOKO ODGOVORIO VJOSI OSMANI: Trebaju nam političari koji rade još nešto osim što se ŽALE

Američki diplomata je time odgovorio na primedbe Osmanijeve da prištinski tim iz Vašingtona nije doneo ono što je obećao

Objavljeno:

Specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel poručio je predsednice skupštine privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani da su nam potrebni političari koji rade još nešto osim što se žale.

Američki diplomata je time odgovorio na primedbe Osmanijeve da prištinski tim iz Vašingtona nije doneo ono što je obećao.

Kako je pojasnio, sporazum se odnosio na ekonomska pitanja i ogroman je korak u tom smislu, a Osmanijevoj je poručio da su nam potrebni političari koji rade još nešto osim što se žale, primetivši da ona prethodno nije izrazila nikakvu zabrinutost niti je dala bilo kakvu ideju.

- Ovde se radi o poslovima, a ne o simbolici. Simbolikom ne možete platiti stanarinu ili prehraniti porodicu - napisao je Grenel na svom Tviter nalogu.

Napomenuo je u tom kontekstu da, recimo, studija izvodljvosti za jezero podrazumeva da se tačno zna kako se ono može koristiti, kakva se radna mesta mogu otvoriti.

- Sugerisati da ime otvara druge diskusije je glupa politika. Ovo je studija za otvaranje radnih mesta - zaključio je Grenel.

Osmani je ranije u objavi na svom Fejsbuk profilu zamerila prištinskom timu što iz Vašingtona nije doneo doneo uzajamno priznanje sa Srbijom, navodeći da nije ispregovarao ni korišćenje resursa, nije odbio mini šengen.

- Nema ni konkretnih rezultata za nestale, o naknadi ratne štete, odgovornosti Srbije za zločine počinjene na Kosovu, potpunom uklanjanju necarinskih barijera koje je Srbija nametnula Kosovu. Kao jedinu pozitivnu stranu sastanka u Vašingtonu ona je pomenula priznanje kosovske nezavisnosti od Izraela, koje je, kako je istakla, jedno od najvažnijih priznanja koje je na Kosovo stiglo posle dugo vremena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.