Uskoro počinje obnova pravoslavne crkve izgorele u Njujorku
Foto: AP

DOBRA VEST

Uskoro počinje obnova pravoslavne crkve izgorele u Njujorku

Predstavnici Saborne crkve Svetog Save u Njujorku, koja je nedavno izgorela u velikom požaru, razgovarali su sa gradskim vlastima o obnovi crkve.
Objavljeno:

Predstavnici Saborne crkve, sastali su se sa gradskim agencijama, OEM (Office of Emergency Management) DOB (Građevinsko odeljenje), sa predstavnikom Zavoda za Zaštitu spomenika, sa predstavnikom gradonačelnika Njujorka, kao i sa predstavnikom mesne zajednice.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iz Saborne crkve Svetog save saopšteno je da su agencije izrazile podršku radu naše crkvene zajednice na obezbeđenju zgarišta i aktivnostima koje se u tu svrhu preduzimaju.

foto: Profimedia

DOB je a je izdao naređenje da se zid sa 25. ulice dodatno učvrsti metalnim gredama (tzv. “shoring and bracing”). Takođe, izdato je naređenje da se gornji deo otvorenih zidova pokrije vodootpornim materijalom, kako elementarne nepogode ne bi dalje oštetile zidove.

Tuga: Šta je ostalo od spaljene srpske crkve u Njujorku (FOTO) (VIDEO)

Planove crkvenih inženjera su odobrili DOB i LPC.

Nacrte u ovim planovima će poslati u fabriku, gde će se izraditi specijalni čelični profili za učvršćivanje zidova. Očekuje se da će se ovaj deo projekta okončati do 1. septembra 2016. To će omogućiti nastavak planiranog unutrašnjeg uređenja crkvene sale, koje će trajati oko godinu dana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.