OTKRIVEN MOTIV MAJKE KOJA JE UBILA PETORO DECE?! Ceo svet je u velikoj neverici
Majka ubica, Foto: Privatna arhva

HOROR GODINE

OTKRIVEN MOTIV MAJKE KOJA JE UBILA PETORO DECE?! Ceo svet je u velikoj neverici

Policajci su pronašli decu u krevetićima, zbog prizora koji su zatekli treba im stručna pomoć

Objavljeno:

Slučaj majke koja je ubila petero dece u Nemačkoj ne prestaje da izaziva zaprepašćenje, a istražitelji su juče otkrili niz novih informacija o slučaju.

Policija je, podsetimo, prekjuče rano popodne otkrila tela petero dece u stanu u nemačkom Solingenu. Za njihovo ubistvo je osumnjičena 27-godišnja majka, protiv koje je sad podnesen nalog za hapšenje, a ona se trenutno nalazi u bolnici. Teško je povređena nakon što se, nakon ubistava, bacila pod voz u 30-ak kilometara udaljenom Dizeldorfu. Samo je jedno od šestoro dece, 11-godišnji dečak, preživelo.

Na konferenciji za novinare policija je govorila o pozadini slučaja.

Policajci su pronašli decu u krevetićima, zbog prizora koji su zatekli treba im stručna pomoć

Rekli su da su policajci pronašli decu u krevetićima. Prizor koji su zatekli bio je toliko stresan za policajce da im je potrebna stručna pomoć, poručili su istražitelji na konferenciji, prenosi Zidojče cajtung.

Heribert Kaune-Gebhardt iz tužiteljstva rekla je kako da je tokom autopsije utvrđeno da su se deca gušila i da su bila otrovana tabletama. Još uvek se ne zna kojim se sve redosledom odvijalo. Toksikološki nalazi se još uvek čekaju.

Deca su od dva različita oca

Istražitelji u ovom trenutku sumnjaju da je majci propao brak i da ju je to slomilo emotivno i psihički. Preminula deca su od dva različita oca. Pre godinu dana rastala se od muža koji je bio otac četvoro ubijene dece.

Bili su poznati socijalnoj službi. "Porodica je primala svu potrebnu pomoć od grada Solingena", rekli su iz Grada, bez dodatnih detalja.

"U nijednom trenutku nije bilo nikakvih zapažanja o abnormalnostima ili o potencijalnom riziku za decu", rekli su.

Policija nedavno intervenisala zbog porodičnih razmirica, sumnja se da je majka imala emocionalni slom

Špigel, međutim, piše da je muža, u vreme kad su se razilazili, prijavila za krađu i da je policija i nakon toga intervenisala zbog porodičnih razmirica.

U ovom trenutku se sumnja da je majka počinila ubistvo u stanju emocionalnog sloma.

Dečak se spasio samo zato što je u vrijeme ubistva bio u školi?

Ubijene su tri curice uzrasta 18 meseci, dve i tri godine i dva dečaka stara šest i osam godina. Šesto dete, 11-godišnji dečak, verovatno je pošteđeno samo zašto što je bio u školi za vreme zločina, rekao je šef policijskih istražitelja Marcel Majerhofer. Pretpostavka ipak još nije do kraja potvrđena.

Prema nekim informacijama dječak je posle bio u društvu majke na glavnoj železničkoj stanici u DIzeldorfu, a potom se samo odvezao baki u Menhengladbah.

Žena je sve priznala svojoj majci preko WhatsAppa?

Upravo je baka ubijene dece pozvala policiju nakon što joj je ćerka navodno sve priznala preko WhatsAppa porukom u kojoj je napisala kako "više ne može". 27-godišnjakinja je u tom trenutku već napustila stan.

Otprilike 15 minuta pre nego što je policija otkrila mrtvu decu, bacila se pred voz na glavnoj stanici u Dizeldorfu. Preživela je pokušaj samoubistva i trenutno je u bolnici, teško povređena. S njom policija još nije uspela da razgovara. Nalog za hapšenje je izdat juče, a tužitelj Kaune-Gebhardt rekao je kako još nije odlučeno hoće li majku prebaciti u zatvorsku bolnicu.

Potreseni dječak iz komšiluka

Koliki su šok ova ubistva izazvala u zajednici možda najbolje svedoči izjava 13-godišnjeg dečaka koji živi u susedstvu mjesta zločina. Ispričao je da je poznavao dve ubijene devojčice i dečaka.

"Igrao se jučer tu napolju. Još juče je bio napolju", ponavljao je dečak novinarima nemačke Špigel panorame o jednom od ubijenih dečaka ispred zgrade u kojoj se dogodio stravični zločin.

U Solingenu, nemačkom gradu koji se još dugo neće oporaviti od stravičnog ubistva, u 17 sati održan je minuta ćutanja za ubijenu decu. Ljudi su ostavili cveće i sveće u sjećanje na petoro dece čiji je život tragično prekinut u četvrtak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.