NEMAČKI TOKSIKOLOZI DEFINITIVNO UTVRDILI ČIME JE OTROVAN NAVALJNI: Angela MERKEL sazvala HITAN SASTANAK VLADE!
Navaljni, kome je pozlilo u avionu na letu od Tomska do Moskve, trenutno se nalazi na lečenju u berlinskoj klinici „Šarite, Foto: EPA-EFE/ SERGEI ILNITSKY

razrešenje

NEMAČKI TOKSIKOLOZI DEFINITIVNO UTVRDILI ČIME JE OTROVAN NAVALJNI: Angela MERKEL sazvala HITAN SASTANAK VLADE!

Navaljni se razboleo posle leta iz Sibira za Moskvu 20. avgusta nakon što je popio čaj na aerodromuV

Objavljeno:

Vojni toksikolozi ustanovili su da je ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe "Novičok", tvrdi Vlada Nemačke.

Na inicijativu bolnice "Šarite" specijalizovana laboratorija Bundesvera sprovela je toksikološke analize koristeći uzorke dobijene od Alekseja Navaljnog. Na taj način su pruženi nedvosmisleni dokazi o prisustvu otrovnog hemijskog nervnog agensa iz grupe "Novičok", izjavio je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert, prenosi Sputnjik.

On je istakao da je nemačka kancelarka Angela Merkel danas održala sastanak sa ministrima i da su usaglašeni koraci u svetlu novih podataka.

"Nemačka vlada najoštrije osuđuje ovaj napad“, rekao je Zajbert i dodao da će nemačko „Ministarstvo spoljnih poslova obavestiti ruskog ambasadora o rezultatima analiza".

Navaljni, kome je pozlilo u avionu na letu od Tomska do Moskve, trenutno se nalazi na lečenju u berlinskoj klinici „Šarite“, čiji lekari su prvobitno njegovo stanje dijagnostikovali kao trovanje supstancom iz grupe inhibitora holinesteraze

Rusija je prethodno zatražila od Nemačke da joj pruži iscrpne detalje o medicinskim testovima obavljenim na Alekseju Navaljnom.

Navaljni se razboleo posle leta iz Sibira za Moskvu 20. avgusta nakon što je popio čaj na aerodromu.

Njegovi savetnici veruju da je on namerno otrovan, ali ruske vlasti navode da za to nema dokaza.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.