GALILEO JE PRIČO O OKRUGLOJ, A OVAJ PAR O RAVNOJ! Pogledajte kako je izgledala njihova avantura usred karantina
Foto: Pixabay, Ilustracija

RAVNOZEMLJAŠI

GALILEO JE PRIČO O OKRUGLOJ, A OVAJ PAR O RAVNOJ! Pogledajte kako je izgledala njihova avantura usred karantina

Dvoje avanturista su zadrzani i stavljeni u karantin, odakle su pobegli, ponovo se dokopali svoje barke i krenuli na put prema "kraju Zemlje", da bi dokazali da je ona ravna ploca

Objavljeno:

Neobičnu priču jednog para avanturista iz Venecije danas prenosi dnevni list Hafington Post, a reč je o muskarcu i ženi srednjih godina koji su od onih što veruju da je zemlja ravna, koje u Italiji zovu "terapjatisti" i koji su na vrhuncu karantina i uprkos svim zabranama uspeli da iz severne pokrajine Veneto stignu na krajnji jug Italije, u Palermo, što je udaljenost veća od hiljadu kilometara.

Njihov cilj je bio ostvro Lampeduza, u arhipelagu Pelagije, za koje su verovali da se nalazi na kraju sveta.

Prodali su auto, kupili barku i krenuli prema Lampeduzi, ali da bi tamo stigli morali su u velikom krugu da oplove Siciliju, što je bio veoma opasan i težak poduhvat za malu barku kojom su plovili.

Barka nije izdrzala i dvoje avanturista, izmoreni i žedni, završili su na ostrvu Ustika ispred obale Palerma. Tu ih je pokupila obalska straza koja obicno spasava migrantie koji dolaze iz Afrike.

Dvoje avanturista su zadrzani i stavljeni u karantin, odakle su pobegli, ponovo se dokopali svoje barke i krenuli na put prema "kraju Zemlje", da bi dokazali da je ona ravna ploca.

"Smešna stvar je da su se na svom putu orjentisali koristeci busolu, instrument koji funkckionise upravo zahvaljujuci zemljinoj magnetnoj sili, a sto bi oni koji veruju da je zemlja ravna, trebalo da negiraju", prica lekar Salvatore Zakiki, koji radi u odelenju za pomorsko zdravlje Ministarstva i obicno se bavi migrantima.

Zahvaljuci doktoru Zakikiju odiseja dvoje avanturista zavrsila na stranicama dnevnog lista Hafington Post.

Par je ponovo pokusao a pobegne, ali su zavrsili u kuci jednog mitomana, koji ih je drzao zatvorene u strahu da je bolestan od Covida19.

"Srecom to nije bilo tacno, Venecijanci su oslobođeni i vraceni kuci, ali nismo sigurni da su promenuli svoje uverenje o obliku Zemlje", kaze za novine lekar Zikiki.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.