PRODUŽEN UGOVOR ZA BORBU PROTIV KORONE! Farmaceutska kuća odlučila da nastavi saradnju s OKSFORD BAJOMEDIKOM
Vakcina protiv korone, Foto: Printscreen Youtube

Vakcina

PRODUŽEN UGOVOR ZA BORBU PROTIV KORONE! Farmaceutska kuća odlučila da nastavi saradnju s OKSFORD BAJOMEDIKOM

"Astrasenekina" potencijalna vakcina protiv COVID-19 ušla je u kasnu fazu testiranja u SAD, a kompanija namerava da širom sveta ukupno budu proizvedene tri milijarde doza, navodi Rojters

Objavljeno:

Farmaceutska kuća "Astraseneka" danas je produžila postojeći ugovor sa firmom "Oksford bajomedika", zaduženom za masovnu proizvodnju njene potencijalne vakcine protiv COVID-19.

"Oksford bajomedika", koja se bavi genskom i ćelijskom terapeutikom, saopštila je da će od "Astraseneke" unapred primiti 15 miliona funti na ime rezervacije proizvodnih kapaciteta, kao i da bi prema novom ugovoru, zaključenom na 18 meseci, do kraja 2021. godine mogla dobiti još 35 miliona funti i naknade za druge troškove.

"Astraseneka" i "Oksford bajomedika" su partnerstvo sa ciljem proizvodnje vakcine sklopile u maju, a novi sporazum bi po svom isteku mogao biti produžen za još godinu i po dana.

"Astrasenekina" potencijalna vakcina protiv COVID-19 ušla je u kasnu fazu testiranja u SAD, a kompanija namerava da širom sveta ukupno budu proizvedene tri milijarde doza, navodi Rojters.

"Oksford bajomedika" u saopštenju navodi da je ugovor sklopljen u cilju "komercijalne proizvodnje velikog obima", ne precizirajući koliko doza "Astrasenekine" vakcine bi trebalo da proizvede u svojim pogonima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.