RUSI SU DEMONTIRALI MILOV REŽIM, NA REDU JE HRVATSKA: Čuveni hrvatski ANALITIČAR otkrio PUTINOVE planove u REGIONU!
Međutim, Crna Gora bi se mogla dramatično promeniti. I za Bošnjake, i za Hrvate i za Albance, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

odjeci izbora

RUSI SU DEMONTIRALI MILOV REŽIM, NA REDU JE HRVATSKA: Čuveni hrvatski ANALITIČAR otkrio PUTINOVE planove u REGIONU!

U autorskom tekstu za Aldžaziru Balkans, Djenero piše da vlada koja bi, kako navodi, "bila predovđena Srpskom pravoslavnom crkvom" još nije osnovana i da je do njenog osnivanja ipak još dalek put

Objavljeno:

Crna Gora bi posle ovih izbora mogla postati nova tačka regionalne nestabilnosti, ocenjuje hrvatski politički analitičar Davor Đenero u autorskom tekstu za Al Džaziru Balkans.

U autorskom tekstu za Aldžaziru Balkans, Đenero piše da vlada koja bi, kako navodi, "bila predvođena Srpskom pravoslavnom crkvom" još nije osnovana i da je do njenog osnivanja ipak još dalek put.

"Međutim, Crna Gora bi se mogla dramatično promeniti. I za Bošnjake, i za Hrvate i za Albance ona bi mogla prestati biti domovinom koja štiti manjine, a za susede - Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Kosovo i Albaniju - s takvom novom administracijom sigurno ne bi bila zemlja evropskog dobrosusedstva, s kojom je moguće racionalno rešiti sva otvorena pitanja", smatra Đenero.

Ovaj hrvatski analitičar piše da je donedavni ruski ambasador u Podgorici Andrej Nesterenko "obavio fantastičan posao za Putina i bitno pridoneo stvaranju haosa na Balkanu".

"Nesterenko uskoro seda u fotelju ruskog ambasadora u Zagrebu, a čini se da hrvatska politička elita nije svesna da bi to morao biti povod za uzbunu i brzo krpljenje svakog eventualno otvorenog evro - atlantskog otkrivenog bloka u Hrvatskoj", navodi Djenero.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.