NAJLUĐA TEORIJA ZAVERE U ISTORIJI: Šta je to QAnon i zašto podržavaju TRAMPA? Bore se protiv SATANISTA PEDOFILA!
Srž ove teorije zavere jeste uverenje da se svet potajno spašava, Foto: EPA/ERIN SCOT, EPA/CHRISTIAN MONTERROSA, EPA/CJ Gunther

MRVICE HLEBA

NAJLUĐA TEORIJA ZAVERE U ISTORIJI: Šta je to QAnon i zašto podržavaju TRAMPA? Bore se protiv SATANISTA PEDOFILA!

QAnon je teorija zavere o tajnom pedofilsko-kanibalskom lancu koja je nastala 2017. godine na forumu "4chan"

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp je prošle nedelje konačno prokomentarisao desničarski pokret koji je temeljen na sve popularnijoj teoriji zavere pod imenom QAnon.

On se prvenstveno ogradio i rekao da ne zna mnogo o ovom pokretu, ali je nakon toga naglasio da ceni njihovu podršku i simpatije. Tramp ih je zatim i pohvalio, naglašavajući da se radi o patriotima.

Srž ove teorije zavere jeste uverenje da se svet potajno spašava od satanističkog kulta pedofila i kanibala, a Tramp je rekao da ovo nije čuo, a zatim postavio pitanje da li bi to trebala biti dobra ili loša stvar.

Šta je QAnon?

QAnon je teorija zavere o tajnom pedofilsko-kanibalskom lancu koja je nastala 2017. godine na forumu "4chan".

Nastao je ni godinu dana nakon što je Donald Tramp došao na vlast i do relativno skoro je egzistirao na mračnim marginama interneta a onda je u poslednjih nekoliko meseci postao neverovatno popularan.

QAnon se suštinski ne razlikuje od teorija zavere o masonima, iluminatima, Jevrejima, ili Bilu Gejtsu.

Oni takođe veruju da svetom upravlja tajna elita koja nam svima radi o glavi i kontroliše sve, samo što su u ovom slučaju detalji mnogo maštovitiji.

Prema njima, svetom upravlja kabala satanističkih pedofila i kanibala koji kuju zaveru protiv Donalda Trampa još od vremena kada je bio samo kandidat za predsedničku funkciju, dok u isto vreme vode međunarodni lanac trgovine decom i seksualnim robljem.

I upravljaju svetom, naravno.

Percepcija QAnon-a je blisko povezana sa religijskim konceptima apokalipse, vodeći ka shvatanju da su konstruisani kao religijski pokret u nastajanju.

Naime, prema ovoj sumanutoj teoriji zavere, deca se seksualno zlostavljaju, muče i ubijaju kako bi okultni predatori konzumirali supstancu poznatu kao adrenokrom, što je u stvari oksidirani adrenalin, direktno iz dečijih vena.

Ova supstanca im služi kao droga ili kao eliksir mladosti, što zavisi od tumačenja.

U ovoj imaginarnoj teoriji zavere učesnici su i Hilari i Bil Klinton, Barak Obama, ali i zvezde Holivuda kao što su Opra, Tom Henks, pa čak i verske vođe poput pape Franje ili Dalaj Lame.

Prema ovoj bizarnoj teoriji, Donalda Trampa su u stvari najviši američki generali vrbovali da se kandiduje za predsednika i da im iz Bele kuće pomogne da poraze ovu zaveru koja drži politiku, medije i industriju zabave.

U međuvremenu, QAnonovci su u svoju teoriju ubacili i ostale klasike teorija zavera poput atentata na predsednika Džona F. Kenedija, NLO-e i vanzemaljce, kao i "istinu" o iznutra izvedenom napadau 11. septembra 2001. godine na Bliznakinje.

Sve je počelo tako što se nepoznati komentator na "4chan-u" predstavio kao visokorangirani oficir američke obaveštajne službe koji ima pristup najstrožije zabranjenim informacijama.

On se na ovom forumu potpisao kao "Q Clearance Patriot" - Q prestavlja najviši stepen pristupa poverljivim informacijama i podacima, odnosno državnim tajnama, obično povezanim sa nuklearnim oružjem.

U objavi nazvanoj "Zatišje pred oluju", tajanstveni oficir je opisao tajni rat koji predsednik Donald Tramp i njegovi saveznici vode sa "dubokom državom".

Veliko buđenje

Pripadnici QAnona čekaju "Oluju" ili "Veliko buđenje" za koje veruju da je Donald Tramp najavio.

Osoba koje je među teoretičarima zavere postala poznata kao "Q" predvidela je da će sve kulminirati ovim događajem, odnosno Trampovom naredbom da se pedofili-satanisti razotkriju, uhapse i osude na smrt.

"Oluja" je aluzija na kriptičnu izjavu koju je Tramp nedugo pre toga izneo novinarima prilikom zajedničkom fotografisanja sa vojnim zapovednicima i njihovim suprugama.

"Znate li vi šta ovo predstavlja? Možda je zatišje pred oluju", rekao je Tramp, odbijajući da pojasni na šta tačno misli.

To je dotičan "Q" iskoristio kao savršen zaplet u svojoj teoriji zavere, nakon toga je usledio niz kriptičnih poruka koje su nazvane "Q-kapi" poput mrvica hleba koje on baca svojim sledbenicima.

I dalje se ne zna ko je zapravo "Q", njegov identitet nije poznat, niti se zna da li se uopšte radi o jednoj ili više osoba.

Ono što je posebno čudno i bizarno je da se QAnon održao i nastavio rasti, postajući popularan, uprkos tome da su njihova predviđanja redovno pokazala netačnim.

Uprkos tome, oni uvek nađu način da racionalizuju ili naprosto ignorišu činjenice koje demantuju njihovu teoriju, čekajući nove poruke "Q-a" i željno "Veliko buđenje" koje uveliko podseća na Sudnji dan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.