POLICIJA UHAPSILA BUDALU: Kad budete pročitali šta je radio, biće vam drago što je iza rešetaka
Španska policija, Foto: Profimedia

dolijao

POLICIJA UHAPSILA BUDALU: Kad budete pročitali šta je radio, biće vam drago što je iza rešetaka

Kako se navodi u saopštenju policije, 38-godišnji muškarac je tvrdio da zdravstveni radnici i mediji stoje iza onoga što je nazvao "kovid farsom"

Objavljeno:

Španska policija uhapsila je danas u blizini Saragose čoveka koji veruje da je pandemije korona virusa prevara zbog podsticanja na mržnju i nasilje na nekoliko anonimnih profila na društvenim mrežama.

Kako se navodi u saopštenju policije, 38-godišnji muškarac je tvrdio da zdravstveni radnici i mediji stoje iza onoga što je nazvao "kovid farsom" o pozivao je pratioce da napadaju političare i novinare.

Na jednom od naloga napisao je da bi "sve ovo bi bilo rešeno pucnjem u potiljak španskog premijera Pedra Sančesa".

U različitim objavama navodio je i da sedište Španske lekarske komore treba spaliti, a one koji veruju da virus postoji opisivao kao loše ljude i neznalice koji zaslužuju da umru, prenosi Rojters.

Policija dodaje da je osumnjičeni, predstavljajući se kao vladin zvaničnik, pozivao domove za stare, bolnice i fudbalske klubove kako bi širio pogrešne informacije o pandemiji.

Policija je locirala čoveka koga je opisala kao "ozbiljnu opasnost" za javno zdravlje nedaleko od glavnog grada pokrajine Aragon Saragose.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rojters)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.