Sadam odavno mrtav, a Britanci i dalje razaraju njegovu palatu! Imaju i debeo razlog! (FOTO) (VIDEO)
Foto: MOD

NOVA AKCIJA VOJSKE

Sadam odavno mrtav, a Britanci i dalje razaraju njegovu palatu! Imaju i debeo razlog! (FOTO) (VIDEO)

U kompleksu koji je izgradio Sadam Husein, a koji se nalazi blizu reke Tigar, nalazi se velika glavna zgrada koju džihadisti koriste za smeštaj
Objavljeno: 13:03h

Jedna od nekadašnjih palata svrgnutog i pogubljenog iračkog lidera Sadama Huseina našla se na udaru britanske avijacije jer je sedište Islamske države.

Kako prenose svetski mediji, džihadisti Sadamovu palatu koriste kao glavni trening centar za obuku stranaca koji žele da se pridruže terorističkoj organizaciji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Palata koja se nalazi u Mosulu, nezvaničnoj prestonici Islamske države u Iraku napadnuta je u ponedeljak, a odluka za to je doneta posle dugotrajnog obaveštajnog rada koji je doveo do ključnih informacija.

Sirijke spalile sve nikabe čim su proterani džihadisti! (FOTO) (VIDEO)

U kompleksu koji je izgradio Sadam Husein, a koji se nalazi blizu reke Tigar, nalazi se velika glavna zgrada koju džihadisti koriste za smeštaj, kao i veliki broj okolnih objekata koji su pretvoreni u komandne centre, mesta za obuku, ali i zatvore.

foto: MOD

U saopštenju britanskog Ministarstva odbrane se navodi da su u akciji učestvovala dva borbena aviona tipa Tornado, naoružani najvećim bombama sa navođenjem koje RAF ima u svom arsenalu, kao i da su se na meti našla glavna zgrada, a potom i objekat u kom je smešten bezbednosni centar Islamske države.

(Espreso.co.rs / Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.