OTKRIVEN SASTOJAK KOJI TRENUTNO UBIJA KORONAVIRUS! Istraživanja dostigla maksimum, naučnici na nogama
sastojak koji još mora da se testira, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

super!

OTKRIVEN SASTOJAK KOJI TRENUTNO UBIJA KORONAVIRUS! Istraživanja dostigla maksimum, naučnici na nogama

Britanski naučnici otkrili su da aktivni sastojak koji se nalazi u preparatima protiv insekata može da ubije COVID-19, navodi se u izveštaju.

Objavljeno:

U preliminarnoj studiji istraživači iz britanske Laboratorije za nauku i tehnologiju u oblasti odbrane utvrdili su da "Citriodiol" može pomoći u borbi protiv koronavirusa.

Smatra se da repelenti protiv insekata koji sadrže "Citriodiol" nisu dovoljno sami da zaštite ljude od virusa, ali mogu se koristiti kao dodatni sloj odbrane zajedno sa maskama za lice, pranjem ruku i drugim zdravstvenim preporukama.

"Citriodiol" - koji ima odobrenje američke Agencije za zaštitu životne sredine - potiče od lišća i grančica drveta eukaliptusa citriodora.

Žeklin Votson, direktorka kompanije "Citrefine", koja proizvodi aktivni sastojak iz prirodnih izvora, ranije je rekla da je optimistična da to može pomoći zaustavljanju širenja virusa.

„Ono što možemo reći je da mi smatramo da postoji velika šansa da može da deluje protiv ovog virusa, ali naravno da ga treba temeljno testirati,“ rekla je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.