OVA VEST ĆE ZABRINUTI SVE U SRBIJI: Drastično raste broj ZARAŽENIH u zemlji u kojoj ima mnogo naših TURISTA!
Kako izveštava portal Albeu.com, u toj zemlji su u 24 časa pre poslednjeg preseka stanja od posledica oboljevanja od COVID-19 preminule još četiri osobe, Foto: Printscreen / Youtube

koronavirus

OVA VEST ĆE ZABRINUTI SVE U SRBIJI: Drastično raste broj ZARAŽENIH u zemlji u kojoj ima mnogo naših TURISTA!

U istom vremenskom periodu, u Severnoj Makedoniji je na korona virus testirano 860 uzoraka

Objavljeno:

Prema najnovijim raspoloživim podacima, najveći porast broja zaraženih korona virusom u regionu zabeležen je u Albaniji, gde broj novih slučajeva COVID-19 iznosi 178.

Kako izveštava portal Albeu.com, u toj zemlji su u 24 časa pre poslednjeg preseka stanja od posledica oboljevanja od COVID-19 preminule još četiri osobe.

U Hrvatskoj je zabeležno 136 novih slučajeva, a na korona virus testirana su 2.364 uzorka.

U Bosni i Hercegovini registrovano je 125 novih slučajeva korona virusa - 35 u entitetu Federacija BiH, gde je testirano 779 uzoraka, odnosno 90 u Republici Srpskoj, gde je testirano 718 uzoraka.

U 24 časa pre poslednjeg preseka stanja, u FBiH je od COVID-19 preminulo devet ljudi, a u Republici Srpskoj dvoje, javljaju agencije.

U istom vremenskom periodu, u Severnoj Makedoniji je na korona virus testirano 860 uzoraka, od kojih je registrovano 78 novih slučajeva COVID-19, a četiri osobe su preminule od tog oboljenja.

U Crnoj Gori, laboratorije Instituta za javno zdravlje su od poslednjeg preseka stanja u toj zemlji završile PCR analizu 422 uzorka na korona virus, od kojih je 35 bilo pozitivno, a nije bilo novih prijavljenih smrtnih ishoda kod pacijenata inficiranih virusom SARS-CoV-2.

Imajući u vidu situaciju izazvanu pandemijom korona virusa, Udruženje nastavnika društvene grupe predmeta Crne Gore predlaže Ministastvu prosvete i drugim nadležnim institucijama, kao i roditeljima i učenicima, da školska godina počne najkasnije 10. septembra i da se nastava tokom septembra održava pod vedrim nebom, u vidu "otvorenih učionica", javlja RTCG.

Od poslednjeg preseka stanja u Sloveniji, potvrđeno je 14 novih slučajeva COVID-19 od ukupno 543 testirana pacijenta.

Slovenačko Ministarstvo za državnu upravu saopštilo je da je od prošlog ponedeljka, kada je ona postala dostupna javnosti, nacionalnu aplikaciju za dobrovoljno praćenje kontakata zaraženih preuzelo oko 37.400 korisnika mobilne telefonije, javlja STA.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.