NOVA MISTERIJA KORONA VIRUSA! Broj zaraženih skače, a bolnice su PRAZNE! SVE JE OBJAŠNJENO SADA
Koronavirus / Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

misteriozno

NOVA MISTERIJA KORONA VIRUSA! Broj zaraženih skače, a bolnice su PRAZNE! SVE JE OBJAŠNJENO SADA

Već dugo je epidemiološka slika u većini sveta ista - broj slučajeva nezaustavljivo raste, međutim jedna misterija muči sve - bolnice su prazne. Britanski lekar otkriva zašto je to tako

Objavljeno:

Dr Ron Danijels, lekar sa intenzivne nege, kaže za Dejli Mejl da su u njegovoj bolnici jedva imali nešto malo veći priliv inficiranih krona virusom kroz jul, iako je bilo velikog skoka zaraženih. U Britaniji, kako kaže statistika, svakodnevno ima oko 1.000 novozaraženih međutim, smrtnost nije zastrašujuće visoka.

Dr Danijels kaže da veruje da objašnjenje u skoku leži u činjenici da su većina novozaraženih mladi ljudi, pa je manja šansa da će kod njih tok bolesti ići tragičnim tokom.

- Oni najranjiviji su se već zarazili virusom i dobar deo njih je preminuo. Sada se starija populacija bolje čuva, a mlađi se masovno zaražavaju - kaže ovaj doktor.

Ima pretpostavki nekih naučnika da je virus mutirao tako da je sada manje opasan, ali dr Danijels kaže da je to "previše optimističan stav" i veruje da je njegova teorija tačna.

- Brojke rastu još od jula, ali bolnice su nam prilično rasterećene, posebno odeljenje intenzivne nege. Većina novozaraženih su mladi, godišta od 27 do 40 godina, dakle radna populacija koja ide na posao i verovatno ima i širi društveni krug. Stariji se sada bolje čuvaju i preduzimaju dosta mera. Naravno, moguće je da i kod mlađih bolest poprimi fatalan ishod, ali su šanse mnogo manje nego kod starije populacije - kaže ovaj doktor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Žena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.