POSLE EKSPLOZIJE U BEJRUTU DESILA SE NOVA KATASTROFA: Jadni ljudi, dokle ovo ide?!
U Libanu su danas na snagu stupile dvonedeljne mere delimične izolacije, Foto: Printscreen/Youtube

UŽAS

POSLE EKSPLOZIJE U BEJRUTU DESILA SE NOVA KATASTROFA: Jadni ljudi, dokle ovo ide?!

Usled vanrednih okolnosti prouzrokovanih eksplozijom, dnevni porast broja potvrđenih slučajeva korona virusa povećao se sa 5.417 na gotovo 11.000...

Objavljeno:

U Libanu su danas na snagu stupile dvonedeljne mere delimične izolacije i noćnog policijskog časa, uvedene zbog naglog porasta broja slučajeva COVID-19 u periodu posle ogromne eksplozije skladišta amonijum-nitrata u luci u Bejrutu.

U eksploziji, koja se dogodila 4. avgusta, poginulo je više od 180 ljudi a više od 6.000 je povređeno, dok odgovarajuće uslove stanovanja više nema četvrt miliona stanovnika.

Usled vanrednih okolnosti prouzrokovanih eksplozijom, dnevni porast broja potvrđenih slučajeva korona virusa povećao se sa 5.417 na gotovo 11.000, koliko je zabeleženo danas, zbog čega su nadležni doneli odluku o uvođenju delmične izolacije.

Mnoge radnje u Bejrutu jutros su bile zatvorene, mada je nekim privrednim objektima, kao što su banke, prodavnice voća i povrća, knjižare i apoteke, rad i dalje dozvoljen.

Odlukom mininistarstva unutrašnjih poslova, između ostalog su zatvoreni su restorani, noćni klubovi, prodavnice odeće i plaže, navodi AP, koji podseća da je, po zvaničnoj statistici, od COVID-19 u Libanu do sada umrlo 113 ljudi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.