POTPAROL KREMLJA OTKRIO DA PUTIN NEMA NAMERU DA PRIČA SA MERKELOVOM O NAVALJNOM: Rekao je i još 1 bitnu STVAR
Neće da razgovara sa Merkelovom o toj temi, Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL

stav

POTPAROL KREMLJA OTKRIO DA PUTIN NEMA NAMERU DA PRIČA SA MERKELOVOM O NAVALJNOM: Rekao je i još 1 bitnu STVAR

Peskov je rekao i da dok god se ne utvrdi kompletna zdravstvena slika Navaljnog nemoguće je prevesti ga bilo gde, pogotovu ne avionom

Objavljeno:

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je nedavnu izjavu lidera Nemačke i Francuske o tome da nameravaju da pruže medicinsku pomoć i azil ruskom blogeru i opozicionaru Alekseju Navaljnom rekavši da ruski predsednik Vladimir Putin ne planira da sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovara o tome.

Ne, ne planira - kratko je odgovorio Peskov upitan od strane novinara da prokomentariše najavu francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel da pruže svu neophodnu pomoć Navaljnom u medicinskom planu, kao i u planu azila i zaštite.

Istovremeno, kada je reč o zdravstvenom stanju Navaljnog, Peskov je rekao da je prvenstveno potrebno sačekati da se sve okolnosti razjasne, ali da je za sada jedino moguće konstatovati da je Navaljnom pozlilo prilikom uzletanja aviona.

Peskov je rekao i da dok god se ne utvrdi kompletna zdravstvena slika Navaljnog nemoguće je prevesti ga bilo gde, pogotovu ne avionom.

On je rekao i da Kremlj nema ništa protiv da se Navaljni preveze u inostranstvo na lečenje, ali da je prvenstveno neophodno da doktori to odobre.

-To je odluka doktora koji ga leči, reč je o transportu koji bi mogao da dovede u pitanje život pacijenta- naglasio je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.