POSTAJE BAŠ OPASNO! Izraelska vojska pucala na Palestince, jedan ubijen!
Izraelska vojska pucala na grupu Palestinaca danas, Foto: EPA/AMEL PAIN

IZRAEL I PALESTINA

POSTAJE BAŠ OPASNO! Izraelska vojska pucala na Palestince, jedan ubijen!

Portparolka izraelske vojske rekla je da su paljbom iz vatrenog oružja pogođeni članovi "terorističkog odreda", ali nije precizirala u kakvom su oni stanju

Objavljeno:

Izraelska vojska saopštila je danas da su njeni pripadnici pucali na grupu Palestinaca za koje su verovali da pripremaju napad na izraelska vozila na okupiranoj teritoriji Zapadne obale, a palestinski zvaničnici izjavili su da je tom prilikom ubijen jedan šesnaestogodišnji Palestinac, a da su dva druga mladića ranjena.

Portparolka izraelske vojske rekla je da su paljbom iz vatrenog oružja pogođeni članovi "terorističkog odreda", ali nije precizirala u kakvom su oni stanju, navodi Rojters.

Portparolka je rekla da su izraelski vojnici otvorili vatru pošto su uočili Palestince koji su nosili zapaljiva sredstva i pripremali automobilske gume koje su nameravali da zapale i njima izvrše napad na izraelska vozila koja su prolazila u blizini.

Jedan palestinski lokalni zvaničnik izjavio je da su se, u trenutku kada su pogođeni, trojica mladića nalazila blizu puta koji koriste izraelski doseljenici na Zapadnoj obali, a militantna islamistička organizacija Hamas izdala je saopštenje u kojem izražava žaljenje zbog smrti ubijenog Palestinca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.