STRASTI SE NE STIŠAVAJU: Iran je nešto strašno uradio UAE, posle ovog više ništa neće biti isto!
Iran zaplenio brod koji je registrovan u Ujedninjenim Arapskim Emiratima, Foto: AP

posada zadržana u pritvoru

STRASTI SE NE STIŠAVAJU: Iran je nešto strašno uradio UAE, posle ovog više ništa neće biti isto!

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je izaslanika Emirata da UAE oslobode ribare i zaplanjeni brod i preda tela ubijeniih...

Objavljeno:

Iran je zaplenio brod koji je registrovan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zbog nezakonitog ulaska u njegove teritorijalne vode, saopštilo je danas iransko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju ministarstva, koje je prenela iranska državna televizija, navodi se da su iranski graničari u ponedeljak zaplenili brod Emirata i da je njegova posada zadržana u pritvoru zbog nezakonitog ulaska u vode Irana.

"Isti dan, čuvari UAE ubili su dvojicu iranskih ribara i zaplenili brod... UAE su izarazili žaljenje zbog tog incidenta i u sredu su u pismu saopštili da su spremni da plate kompanzaciju", navodi se u saopštenju, a prenosi Rojters.

Prethodno je objavljeno da je iransko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je pozvalo na razgovor izaslanika Ujedinjenih Arapskih Emirata nakon što su plovila obalske straže Emirata pucala na nekoliko iranskih ribarskih brodova, usmrtivši dvojicu ribara.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je Iran preneo svoj bes otpravniku poslova UAE u utorak u Teheranu, dan nakon incidenta, preneo je AP.

Obalska straža UAE u ponedeljak je ubila dvojicu ribara kada je otvorila vatru na iranske ribarske brodove, a zaplenila je jedno od plovila i zadržala u pritvoru neke ribare, tvrdi Iran.

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je izaslanika Emirata da UAE oslobode ribare i zaplanjeni brod i preda tela ubijeniih.

Iran je zatražio naknadu, kao i da se odgovarajuće mere sprovedu kako bi se slični incidenti sprečili u budućnosti.

Zvaničnici UAE i državni mediji u toj zemlji nisu potvrdili da je njihov diplomata pozvan na razgovor u Teheran.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.