LEZBO POLJUBAC DVE DEVOJČICE U DIZNIJEVOM CRTAĆU digao je ceo svet na noge! (VIDEO)
Luz je crtani lik biseksualne orijentacije, Foto: Twitter printscreen

prekretnica ljudskih prava

LEZBO POLJUBAC DVE DEVOJČICE U DIZNIJEVOM CRTAĆU digao je ceo svet na noge! (VIDEO)

U svojim objavama na Tviteru Teras je potvrdila da je Luz biseksualna i rekla da se izborila za to da “kvir” deca budu predstavljena u njenoj seriji.

Objavljeno:

Dizni je dobio prvi glavni lik koji je biseksualne orijentacije, i to u seriji "The Owl House" (Sovina kuća) koja se prikazuje na kanalu Dizni, piše Dejli mejl.

Kako je autorka serije, Dejna Teras otkrila na Tviteru, glavni lik serije je dominikansko-američka devojčica Luz Noseda koja je biseksualna.

“The Owl House” je prvi put prikazana u januaru. Serija se bavi 14-godišnjom devojčicom koja pronalazi vrata za čarobni svet i pokušava da ispuni svoj san da postane veštica dok boravi tamo, prenosi Index.hr.

U ranijim epizodama Luz su privlačili dečaci, dok u nedavno prikazanoj epizodi “Enchanting Grom Fright” Luz počinje da istražuje svoj odnos s drugom učenicom u školi Amiti Blajt. U toj epizodi Amiti kaže da ima osećanja prema Luz i da želi da je pita da ide s njom na Grom, događaj nalik na matursko veče. Kada su otišle na događaj, sve vreme su plesale zajedno.

U svojim objavama na Tviteru Teras je potvrdila da je Luz biseksualna i rekla da se izborila za to da “kvir” deca budu predstavljena u njenoj seriji. Teras, koja ima 29 godina, rekla je da je napravila epizodu s maturskom proslavom kako bi nadoknadila vlastita iskustva.

“Bila sam vrlo otvorena u nameri da u seriji imam kvir decu. Jako loše lažem, tako da bi mi bilo teško to samo da proguram u seriju”, rekla je ona i dodala da su se neki iz ekipe Diznija protivili ovoj ideji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.