Belorusija oslobodila 32 ruska državljana
Beloruski zatvorenici, Foto: Printscreen

vesti iz belorusije

Belorusija oslobodila 32 ruska državljana

Belorusija je ranije izvestila da su 33 državljana Rusije, koja su zaposlena u privatnoj stranoj vojnoj kompaniji, privedena u noći 29. jula

Objavljeno: 22:45h

Belorusija je oslobodila 32 ruska državljana koji su prethodno bili zatočeni na njenoj teritoriji, rekao je danas portparol ruskog Generalnog tužilaštva

Prema ruskom Generalnom tužilaštvu, ruski državljani pušteni su u saglasnosti s međunarodnim pravom i nacionalnim zakonodavstvom Rusije i Belorusije i u koordinaciji tužilaštava dve zemlje, prenosi TASS.

Belorusija je ranije izvestila da su 33 državljana Rusije, koja su zaposlena u privatnoj stranoj vojnoj kompaniji, privedena u noći 29. jula.

Prema beloruskom Istražnom komitetu, ovi muškarci su optuženi za "organizovanje masovnih nereda“, a u istom slučaju su optuženi Sergej Tihanovski, suprug predsedničke kandidatkinje Svetlane Tihanovske i Nikolaj Statkevič.

Sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov negirao je navode medija da je Moskva te ljude prebacila u Belorusiju kako bi destabilizovala tamošnju situaciju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.