NEŠTO UŽASNO SE DESILO NAJLEPŠEM PREMIJERU NA SVETU: Niko ne može da veruje, ali tako je! OVO JE ISHOD
Džastin Trudo, Foto: EPA/VALERIE BLUM

nije naivno

NEŠTO UŽASNO SE DESILO NAJLEPŠEM PREMIJERU NA SVETU: Niko ne može da veruje, ali tako je! OVO JE ISHOD

Kori Huren takođe je optužen jer je uputio pretnju da će "prouzrokovati smrt ili telesne povrede" premijeru Džastinu Trudo-u...

Objavljeno:

Podaci Kanadske kraljevske policije (RCMP) pokazuju da su pretnje upućene premijeru Džastinu Trudou i njegovom kabinetu u prvoj polovini 2020. u porastu u odnosu na podatke iz 2019. godine, potvrdio je kanadski CTV njuz.

Od januara do jula pokrenuto je oko 130 istraga prouzrokovanih pretnjama, sto je vise u poređenju sa istim periodom prosle godine , kada ih je bilo 100. Tokom cele 2019. godine ukupno je zabelezeno 215 pretnji upućenih kanadskom premijeru ili članovima njegovog kabineta. Ove informacije samo potvrđuju da je ugrozena sigurnost premijera Trudoa , generalnog guvernera Dzuli Pajet i ministarke za infrastrukturu Katrin Mek Ken. Policijska služba u Otavi pokrenula je istragu zločina iz mržnje početkom ove nedelje, nakon što se pojavio video snimak na kojem se vidi čovek kako vrišti na ministarku infrastrukture Katrin Mek Ken. Kori Huren (46) suočen je sa 22 krivične optužbe, koje se najviše odnose na nosenje četiri vatrena oružja, koja je imao uz sebe kada je u julu pokusao da upadne na posed Rido Hola, gde se nalazi rezidencija generalnog guvernera Dzuli Pajet i gde trenutno živi porodica premijera Trudoa. Ni Pajet ni Trudo i njegova porodica nisu bili kod kuće tokom incidenta. Kori Huren takođe je optužen jer je uputio pretnju da će "prouzrokovati smrt ili telesne povrede" premijeru Dzastinu Trudo-u.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.