SA DŽONSONOM NEMA ŠALE! Ceo svet priča o ovom potezu BRITANSKOG PREMIJERA
Britanski premijer Boris Džonson, Foto: EPA-EFE/ ANDY RAIN

JASNO

SA DŽONSONOM NEMA ŠALE! Ceo svet priča o ovom potezu BRITANSKOG PREMIJERA

Britanija je poslednjih nedelja uvela 14-dnevni karantinski period za putnike iz zemalja poput Španije i Belgije

Objavljeno:

Britanski premijer Boris Džonson rekao je da je njegova vlada spremna da bude beskompromisna čak i sa svojim najbližim partnerima u vezi sa karantinskim pravilima uvedenih zbog kovid-19, pošto je upitan da li će Francuska biti uklonjena sa vladinog spiska zemalja u koje je bezbedno putovati.

Britanija je poslednjih nedelja uvela 14-dnevni karantinski period za putnike iz zemalja poput Španije i Belgije, reagujući na rastuće infekcije i strahove od drugog talasa virusa, iako ih je prvobitno proglasila bezbednim za putovanje, podseća Rojters.

- Moramo biti potpuno beskompromisni u vezi s tim, čak i sa našim najbližim i najdražim prijateljima i partnerima širom sveta - rekao je Džonson novinarima prilikom posete Severnoj Irskoj.

On je dodao da će "kasnije pogledati" podatke iz Francuske i drugih zemalja. Francusko ministarstvo zdravstva prijavilo je u sredu 2.524 novih slučajeva, najviše otkad je olakšala mere. To je podstaklo nagađanja da bi to mogla biti sledeća evropska zemlja dodata na britansku listu zemlja u koje se ne savetuje putovanje, čime bi bio pogođen veliki broj britanskih turista koji putuju tamo na odmor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.