SPASEN DEČAK (12)! ZATEKLI GA U ŠTALI U TEŠKOM STANJU! Otac i maćehe ga vezivali i terali da jede hranu za koze
Koze, Foto: printskrin

TUGA

SPASEN DEČAK (12)! ZATEKLI GA U ŠTALI U TEŠKOM STANJU! Otac i maćehe ga vezivali i terali da jede hranu za koze

Stravično

Objavljeno: 00:12h

Izgladneli dečak (12), spasen je nakon što je dve godine proveo vezan u staji za životinje gde se hranio hranom za koze, dok su njegov okrutni otac, tri maćehe živeli u udobnosti sa njegovih 17 braće i sestara u Nigeriji.

Savet advokata za ljudska prava poveo ih je u nedelju do šupa za životinje, gde su pronašli dečaka, koji jedva može da stoji dok gladuje. Bio je vezan za drveni stub i dve godine je navodno živeo među kozama i kokoškama, prenosi BBC.

Prema rečima šefa spasilačke ekipe Hamze Atahiru Vala, dečakova porodica, uključujući njegovog oca i tri maćehe, pronađena je da živa i zdrava u udobnosti doma. Dečak čija je majka umrla pre dve godine, prevezen je u bolnicu u Birnin Kebi, gde su ga zbrinuli na intenzivnoj nezi.

Službenik za odnose sa javnošću spasilačkog tima, DSP Nafiju Abubakar je tim povodom izjavio:

- Da, naši ljudi su uhapsili oca 11-godišnjaka Džibrina Alijua i tri žene koje su navodno vezivale dečaka više od dve godine.

- Naši policajci su u nedelju uhapsili osumnjičene u oblasti Badarija u lokalnoj samoupravi Birnin Kebi, a dečak je u Memorijalnoj bolnici Sir Jahaja, dok istraga tek treba da razotkrije okolnosti zbog kojih je dečak bio vezivan u staji za životinje - rekao je Abubakar.

Stariji brat žrtve navodno je rekao novinarima da je dečak bolovao od epilepsije, a porodica ga je vezala za drvo kako bi ga sprečila da nestane.

Brat je tvrdio da je dečak vezivan samo tokom dana, prenosi "Sun Nigeria", insistirajući na tome da je prodao kuću i automobil kako bi finansirao lečenje od epilepsije, prenosi Daily Mail.

Dečak je u bolnici kako bi se izlečio, prenosi "Sun Nigeria".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/DailyMail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.