BIL GEJTS: Samo uradite to i ispićete ČAŠU OTROVA!
Bil Gejts, Foto: EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ

U IGRI TRI SCENARIJA

BIL GEJTS: Samo uradite to i ispićete ČAŠU OTROVA!

Jedan od osnivača kompanije Microsoft nema lepe reći za trenutnu situaciju

Objavljeno:

Kompanija Microsoft trenutno je u fazi pregovaranja sa kompanijom ByteDance iz Kine o preuzimanju TikTok-a.

U igri su tri scenarija - kupovina američkih operacija, kupovina kompletne aplikacije i zabrana TikTok aplikacije, ako je Microsoft ne kupi do 15. septembra.

Kompanija je očigledno u komplikovanoj situaciji i to muči i jednog od osnivača, Bila Gejtsa. Gejts je u intervjuu američkom Wired-u jasno rekao da će kupovina dela TikTok aplikacije, onog zaduženog za operacije u SAD, Australiji, Kanadi i na Novom Zelandu biti vrlo komplikovana stvar. “Ko zna šta će se desiti sa tim dogovorom“, rekao je Bil Gejts i nastavio “Ali, svakako to je čaša otrova“.

Bil Gejts je objasnio i to da biti veliki igrač na polju društvenih mreža izuzetno komplikovano i zahtevno, pa će Microsoft morati da ulaže napore i sredstva u nešto što dosad nije radio i sa čime nema iskustva bez obzira na sve.

Nekadašnji osnivač Microsoft kompanije istakao je i da je dobro što bi Facebook dobio tako velikog rivala, ako Microsoft kupi TikTok, ali je podvukao i da je zahtev predsednika Trampa da se zabrani jedini relevantan konkurent Facebook-a prilično bizaran, u najmanju ruku. Takođe, nije mu jasno kako to TikTok treba da doprinese državnoj kasi, kao i da će Microsoft imati pune ruke posla da se nosi sa Trampom i njegovom administracijom, ako do dogovora između TikTok-a i kompanije iz Redmonda dođe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.