MIGRANTI NAPRAVILI HAOS KOD HORGOŠA: Napali vojsku i policiju, krenuli u noćni juriš (VIDEO)
Migranti, Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/POLICE HUNGARY

POKUŠALI ILEGALNO DA PREĐU

MIGRANTI NAPRAVILI HAOS KOD HORGOŠA: Napali vojsku i policiju, krenuli u noćni juriš (VIDEO)

Iz dana u dan sve više migranata se može videti u pograničnim mestima, a oko stotinu njih pokušalo je nasilno da uđe u Mađarsku

Objavljeno:

Mađarska policija je saopštila da se oko stotinu migranata okupilo tokom noći na srpskoj strani granice nedaleko od graničnog prelaza i mesta Reske, odnosno Horgoša sa srpske strane i pokušalo da ilegalno pređu na teritoriju Mađarske.

“Grupe migranata, koje su istovremeno pokušale na nekoliko mesta da uđu u Mađarsku, primećene su putem termovizijskih kamera. Ponašali su se nasilno, pokušavali da napadnu našu policiju i vojsku koje su čuvale granicu, bacali su kamenje na njih i nepristojno gestikulirali”, navodi se u saopštenju policije Republike Mađarske.

Oko trideset migranata se popelo preko ograde i pokušalo da uđe u Mađarsku.

Na snimku sa kamera može se videti da su migranti nosili merdevine koje su im, pretpostavlja se, trebale da posluže za prelazak ograde.

Minulog vikenda mađarske vlasti uhapsile su više od 40 ljudi, koji su ilegalno boravili u toj zemlji, dok je dvadesetak sprečeno da uđe u zemlju na mađarsko-srpskoj granici. Tokom njihove kontrole, migranti nisu mogli da pruže verodostojan dokaz o svom identitetu ili legalnosti boravka u Mađarskoj, policija otpratila do privremene bezbednosne granice i vratila na srpsku stranu.

Merdevine su posle koristili da bi srušili ogradu u čemu, naravno, nisu uspeli. Posle nekog vremena i nekoliko neuspelih pokušaja da pređu na teritoriju našeg severnog suseda migranti su se povukli nazad u šumu.

Zbog ovakvih situacija na ulicama Horgoša, Martonoša, Majdana, Raba i drugih sela na obodu Srbije može se videti sve više "turista" sa Bliskog istoka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.